10:44 27.08.2021

Локдаун в Україні можуть запровадити в листопаді - головний санлікар Кузін

1 хв читати
Локдаун в Україні можуть запровадити в листопаді - головний санлікар Кузін

Черговий жорсткий загальнонаціональний карантин через пандемію коронавірусу можуть запровадити в Україні вже в листопаді, вважає головний санітарний лікар Ігор Кузін.

У своєму інтерв'ю виданню "ВВС Україна" він повідомив, що запровадження нового локдауну безпосередньо залежатиме від поведінки громадян.

"Локдаун буде залежати від кожного українця. Це відповідальна власна поведінка - вдома, на робочому місці, це свідомий вибір вакцинації як профілактики. Якщо українці будуть робити ці прості речі, ми зможемо відтягнути локдаун до грудня-січня або зовсім не допустити (його запровадження - ІФ). За тим сценарієм, за яким ми зараз рухаємося, новий локдаун можуть запровадити орієнтовно в листопаді", - зазначив Кузін.

Він також розповів, що найближчим часом пандемія коронавіруса в Україні та світі не закінчиться.

"Вірус швидко мутує, і кожного місяця ми можемо стикатися з новими штамами. Але і наука не стоїть на місці, з'являються нові вакцини. Це триватиме принаймні ще кілька років. Від двох до п'яти. Поки не з'явиться якась загальна світова стратегія профілактики у вигляді або універсального щеплення, або лікування", - резюмував Кузін.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА