13:18 27.08.2021

Влада Молдови вирішила домогтися повернення до країни громадян, які виїхали працювати за кордон

2 хв читати
Влада Молдови вирішила домогтися повернення до країни громадян, які виїхали працювати за кордон

Президент Молдови Майя Санду в день 30-річчя незалежності республіки оголосила про початок нового проекту, метою якого оголошено повернення на батьківщину молдован, які виїхали на заробітки за кордон.

"Нам не вистачало досвіду належного управління, і найбільше нам не вистачало єдності, а відсутність спільного бачення та єдності призвела до появи урядів, які опікувалися лише своєю власною кишенею. Уражені бідністю, молдовани почали виїжджати, країна майже спорожніла. Це гірка ціна, яку ми платимо за свої помилки. Тому головна мета, яку ми ставимо на сьогодні, - зробити так, щоб люди зробили вибір на користь проживання в Республіці Молдова", - сказала Санду в п'ятницю на площі Великих національних зборів у Кишиневі.

"Молдовани не прийняли диктатури. Ми відстояли наші цінності, не дозволили вкрасти свободу та демократію. Ми усвідомили ціну нашого голосу, повернули країну на демократичний шлях розвитку. Місце Молдови - в сім'ї європейських народів. Наш шлях - це шлях європейської інтеграції, який передбачає безпеку та процвітання. Республіка Молдова - наш спільний дім, незалежно від того, якою мовою розмовляємо, живемо на півночі чи на півдні, на правому березі чи на лівому", - заявила Санду.

Зазначивши, що на початку незалежності Молдова пережила збройний конфлікт, який розділив країну, Санду зауважила: "Ми маємо реінтегрувати Молдову, зробити так, щоб на цій землі ніколи більше не проливалася кров".

Після її промови на майдані відбувся військовий парад. Доступ глядачів на трибуни обмежений через коронавірус.

На урочистостях присутній президент Польщі Анджей Дуда. Президенти Румунії та України - Клаус Йоганніс та Володимир Зеленський - спізнилися, оскільки їхні літаки вранці не змогли приземлитися в аеропорту Кишинева через туман.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА