19:04 27.08.2021

Посольство США закликало своїх громадян бути обережними під час проведення ЛГБТ-прайдів в Україні

1 хв читати
Посольство США закликало своїх громадян бути обережними під час проведення ЛГБТ-прайдів в Україні

Посольство США в Україні закликало американців, які перебувають у країні, бути обережними під час проведення запланованих у низці українських міст ЛГБТ-прайдів.

"Незабаром в Україні розпочнуться щорічні заходи "Прайду", зокрема в Одесі 28 серпня, в Харкові 12 вересня і в Києві 19 вересня. Очікується посилена присутність поліції, закриття доріг і блок-пости, що, ймовірно, перешкоджатиме пересуванню цими районами", - повідомляє прес-служба посольства.

Також у посольстві зазначають, що в районах проведення заходів збільшується імовірність насильства, оскільки вони привернули до себе негативну увагу з боку екстремістських груп.

"Ці групи раніше перешкоджали проведенню прайдів в Україні за допомогою контр-демонстрацій і фізичних нападів, а також можуть підбурювати до насильства під час подій цього року", - наголосили в посольстві.

Громадян США закликають уникати натовпів і демонстрацій, дотримуватися обережності поблизу великих зібрань або протестів, поводитися стримано та стежити за оновленнями в місцевих ЗМІ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА