19:14 27.08.2021

Відсутність реакції офісу Зеленського на напад на Порошенка підтверджує версію про політичне замовлення - адвокат

2 хв читати
Відсутність реакції офісу Зеленського на напад на Порошенка підтверджує версію про політичне замовлення - адвокат

Адвокати п'ятого президента України (2014-2019), лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенко переконані, що виконавця нападу на їхнього підзахисного переховують, що свідчить про політичне замовлення, повідомляється на сайті політсили у п'ятницю.

Адвокат Ігор Головань зазначив, що нападник не з'явився до Печерського управління поліції, куди, як повідомили їм дізнавачі сектора дізнання поліції, він мав прийти у п'ятницю для повідомлення про підозру. "Представники дізнання ... перестали відповідати на дзвінки та на повідомлення. Підтверджуються ті наші побоювання і впевненість, що саме влада організувала цей напад. Саме влада тепер захищає і прикриває виконавця", - вважає він.

На думку захисника, нападник наразі на волі, "його скоріше за все десь утримують і обробляють, побоюючись, щоб він не видав своїх замовників".

Адвокат Ілля Новіков висловив упевненість, що напад стався через політичну діяльність Порошенка. "Поліція фактично спускає справу на гальмах... Ми бачимо, що спочатку свідомо занижено кваліфікацію, справу видають за хуліганство. Навіть зараз підозру щодо хуліганства не вручено", - зазначив він.

Захисник висловив переконання, що нападника прикривають "на такому рівні, який дозволяє координувати дії поліції, прокуратури. І не будемо забігати наперед, але за попереднім досвідом, можливо, й судів".

"Уже були коментарі і від іноземних партнерів, і від більшості українських політичних сил. Офіс президента мовчить ... Це ознака того, що насправді відбувається", - резюмував Новіков.

Як повідомлялося, у вівторок у центрі Києва невідомий облив зеленкою Порошенка. Правоохоронці затримали порушника - це уродженець Чернігівської області 1999 року народження. За цим фактом слідчий Печерського управління поліції розпочав кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Підозрюваному загрожує до п'яти років позбавлення волі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА