20:44 27.08.2021

США вдадуться до інших методів вирішення іранської ядерної проблеми, якщо дипломатія не спрацює

2 хв читати
США вдадуться до інших методів вирішення іранської ядерної проблеми, якщо дипломатія не спрацює

Вашингтон у вирішенні іранської ядерної проблеми надає пріоритет дипломатичним методам, але у разі, якщо вони не принесуть результату, готовий піти і на інші заходи, заявив у п'ятницю президент США Джо Байден.

"Ми ставимо дипломатію на перше місце і дивимося, куди вона нас приведе. Але якщо дипломатія не спрацює, ми готові вдатися до інших варіантів", - заявив Байден в ході бесіди з ізраїльським прем'єром Нафталі Беннетом в Овальному кабінеті.

Він наголосив, що США віддані тому, щоб Іран "ніколи не отримав ядерну зброю".

Раніше стало відомо про поки не оприлюднену доповідь МАГАТЕ, згідно з якою Іран прискорив виробництво високозбагаченого урану на збагачувальному підприємстві в Натанзі. За даними МАГАТЕ, в цьому процесі Іран задіяв два каскади збагачувальних центрифуг, а не один, як раніше.

Західні ЗМІ нагадують, що Іран почав збагачувати уран до 60% з середини квітня.

США під час перебування на президентському посту Трампа вийшли з СВПД і відновили санкції проти Тегерана. У відповідь на це Іран припинив виконувати умови угоди.

З квітня до червня цього року Іран і низка світових держав провели шість раундів переговорів у Відні з метою відновлення СВПД. США теж брали участь у консультаціях опосередкованим шляхом. Шостий раунд завершився 20 червня.

Наразі переговори поставлено на паузу: іранські офіційні особи заявляли, що Тегеран буде готовий продовжити у Відні переговори про відродження СВПД після інавгурації на початку серпня нового президента Ірану Ібрахіма Раїсі і формування нового уряду.

На церемонії інавгурації 5 серпня новий президент Ірану Ібрахім Раїсі заявив, що Тегеран готовий до переговорів і підтримає дипломатичні ініціативи за умови скасування США антиіранських санкцій.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА