17:33 28.08.2021

Правоохоронці повідомили про підозру двом учасникам акції 14 серпня на вул. Банковій у Києві

2 хв читати
Правоохоронці повідомили про підозру двом учасникам акції 14 серпня на вул. Банковій у Києві

Слідчі поліції Києва під процесуальним керівництвом Печерської окружної прокуратури повідомили про підозру двом учасникам акції 14 серпня біля Офісу президента, які спровокували конфлікт із правоохоронцями, повідомляє прес-служба Національної поліції України.

"Нагадаємо, що 14 серпня цього року поліція і військовослужбовці Нацгвардії забезпечували порядок і публічну безпеку під час акції біля Офісу президента. На законну вимогу поліцейських показати вміст сумок для перевірки наявності небезпечних предметів активісти в категоричній формі відмовилися від огляду. У подальшому найбільш активні учасники дали команду атакувати кордони Національної поліції і Нацгвардії", - йдеться в повідомленні.

Унаслідок сутичок постраждали семеро поліцейських та один військовослужбовець Національної гвардії України.

У межах досудового розслідування правоохоронці вивчили записи з камер відеоспостереження та встановили двох найбільш активних учасників, які закликали і першими вчинили протиправні дії. Ними виявилися жителі Черкаської області, 1990 та 1984 років народження.

Їм повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 296 (хуліганство). До суду направлено клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У свою чергу прес-служба "Національного корпусу" поінформувала, що про підозру було повідомлено ветеранам полку "Азов" - голові Черкаського міського відділення "Національного корпусу" Дмитру Кухарчуку та Олегу Довбишу.

Як повідомлялося, акцію 14 серпня біля будівлі Офісу президента організувала партія "Національний корпус". Учасники вимагали відмовитися від імплементації "формули Штайнмаєра" в українське законодавство та відновити подачу води в Крим. Партія також звинуватила президента в репресіях проти "азовського руху", вважаючи їх політичним переслідуванням. Раніше деяких активістів партії затримали за підозрою в рекеті.

Через сутички з правоохоронцями на вулиці Банковій протестувальники перемістилися на вулицю Грушевського під будинок, де, за їхнім твердженням, розташована квартира президента. Там вони скандували гасла, палили фаєри і потім розійшлися.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА