11:50 29.08.2021

Джонсон оголосив про завершення британської місії з евакуації персоналу з Афганістану

2 хв читати
Джонсон оголосив про завершення британської місії з евакуації персоналу з Афганістану

Велика Британія завершила евакуацію британців та громадян Афганістану з Кабула, за два тижні до безпечних місць були вивезені понад 15 тис. осіб, повідомив британський прем'єр-міністр Борис Джонсон.

"Посол в Афганістані Лорі Брістоу залишив Кабул на борту одного з останніх рейсів. Усі військові, дипломати та цивільні службовці, які залишалися, вже поїхали - це завершення місії, досі небаченої у нашому житті", - йдеться в оприлюдненому в неділю зверненні Джонсона, приуроченому до закінчення місії.

"У ці найтемніші та найскладніші моменти наші збройні сили робили великі й дивовижні подвиги. Британські війська та офіційні особи працювали цілодобово в жахливих умовах, щоб встигнути до безжалісного закінчення терміну. Вони застосували все своє терпіння, турботу і розум для того, щоб допомогти людям, що перебувають у страху. Завдяки їхнім колосальним зусиллям, країна підготувала, перевірила та вивезла в безпечне місце понад 15 тис. осіб менше, ніж за два тижні", - завив Джонсон.

"Це і громадяни Великої Британії, і люди, які без сумніву довели лояльність нашій країні - перекладачі, які супроводжували, які допомагали гарантувати безпеку наших людей протягом двох десятиліть місії в Афганістані", - зазначив він.

Джонсон пообіцяв зберегти британську присутність у регіоні, а також подвоїти кошти, що спрямовуються для неї цього року на гуманітарне сприяння до 286 млн фунтів стерлінгів.

"Ми разом із іншими нашими союзниками в США, в Європі і в світі контактуватимемо з "Талібаном", беручи до уваги не їхні слова, а їхні дії. І якщо цей новий режим у Кабулі хоче дипломатичного визнання або розморожування нині заморожених мільярдів, вони мають гарантувати безпечний виїзд всім, хто хоче залишити країну, поважати права жінок і дівчаток, перешкоджати новому перетворенню Афганістану в інкубатор світового тероризму, оскільки все це є руйнівним для Афганістану", - заявив британський прем'єр.

"І ми використовуємо будь-які важелі - політичні, економічні, дипломатичні - для того, щоб надавати допомогу народу Афганістану та захищати нашу власну країну від будь-якої шкоди. І якщо люди вишукуватимуть свідчення енергії, духу та цінностей нашої країни, нашого бажання проявити світове лідерство у допомозі нужденним у всьому світі, я розповім їм про місію з евакуації людей із Кабула в останні 14 днів. Дякую всім, хто взяв у ній участь, я вважаю, вони можуть бути дуже горді тим, що вони зробили", - наголосив він.

Напередодні начальник британського штабу оборони генерал Нік Картер в ефірі BBC заявив про завершення операції з евакуації іноземців та афганців із Кабула, яку проводила Велика Британія.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу двоє постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

"Укрзалізниця" призупиняє роботу вокзалу станції "Дніпро"

У СИНЕЛЬНИКІВСЬКОМУ РАЙОНІ ЗАГИНУЛО 6 ОСІБ, СЕРЕД НИХ ДІТИ 6 І 8 РОКІВ - ГЛАВА МВС

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА