06:48 30.08.2021

Директор Національного музею Естонії зареєстрований кандидатом у президенти республіки

2 хв читати
Директор Національного музею Естонії зареєстрований кандидатом у президенти республіки

Республіканська виборча комісія Естонії на засіданні в неділю зареєструвала кандидатом у президенти республіки директора Національного музею Алара Каріса (Alar Karis).

Він буде єдиним кандидатом під час першого туру президентських виборів, що починаються в понеділок. Уперше за 30 років після відновлення незалежності Естонії вибори почнуться без альтернативного кандидата.

"Той факт, що дві найбільші парламентські партії знайшли єдиного кандидата, безумовно, є першим і необхідним кроком, який демонструє бажання співпрацювати і дає нам реальну можливість обрати нового гідного президента Естонії. Я щиро сподіваюся, що Алар Каріс успішно впорається з цим завданням", - заявив перед висуненням голова партії Центру, спікер парламенту Юрі Ратас (Juri Ratas).

Президента в Естонії обирає парламент. Для висунення кандидата необхідна підтримка не менше 21 парламентарія зі 101, для обрання кандидатові необхідно отримати голоси не менше двох третин народних обранців або не менше 68 депутатів.

Перший тур голосування розпочнеться 30 серпня о 13-й годині. Згідно із законодавством, якщо в ході трьох турів у парламенті кандидат не зможе набрати необхідної кількості голосів, вибори продовжаться у колегії вибірників чисельністю в 208 осіб, що складається з депутатів парламенту і представників місцевих самоврядувань.

У вівторок о 12.00 відбудеться другий тур голосування, на який можна буде висунути кандидатів того ж дня вранці з 8 до 10 години.

У центристів і реформістів в парламенті 59 депутатів. Тому для обрання Каріса буде необхідна і підтримка депутатів від опозиції. Опозиційні партії "Вітчизна" (12 голосів) і Соціал-демократична партія (11 голосів) заявили, що надають своїм депутатам свободу вибору: вони можуть голосувати за будь-якого кандидата, не дотримуючись партійної дисципліни.

Ще одна опозиційна Консервативна народна партія заявила про можливість висунення свого кандидата, голови парламентської фракції консерваторів, екс-спікера парламенту Хенна Пиллуааса (Henn Polluaas) і зазначила, що її депутати будуть голосувати за свого представника.

Каріс народився 26 березня 1958 року. Він є молекулярним генетиком і біологом розвитку, а також колишнім ректором Естонського університету природничих наук (2003-2007) і Тартуського університету (2007-2012). З 2013 року працював держконтролером, у 2017 році очолив Естонський національний музей.

Його дружина Сір’є Каріс (Sirje Karis) - директор Тартуського міського музею. У них двоє дорослих синів і доросла дочка.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА