08:11 30.08.2021

США контактують із союзниками з питання можливого визнання "Талібану"

1 хв читати
США контактують із союзниками з питання можливого визнання "Талібану"

Вашингтон регулярно спілкується з союзниками і партнерами з питання можливого визнання руху "Талібан" урядом Афганістану, заявив представник Держдепу США Нед Прайс.

"Щодо визнання - з цього приводу ми постійно контактуємо з нашими союзниками і партнерами в усьому світі", - заявив Прайс на брифінгу в п'ятницю.

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявляла раніше, що всі країни G7 нині погоджуються з тим, що зарано порушувати питання про визнання руху "Талібан". Вона також зазначала, що ЄС підтримує контакти з талібами, але про політичні переговори або визнання не йдеться.

Рух "Талібан" у серпні взяв під контроль територію Афганістану, зокрема, Кабул. У цій ситуації багато іноземців і афганці прагнуть покинути територію країни через кабульський міжнародний аеропорт. США і деякі їхні союзники гарантують безпеку аеропорту та організують евакуацію людей.

Рух "Талібан" попередив, що не має наміру терпіти перебування іноземних військ на своїй території після 31 серпня, у зв'язку з чим західні країни поспішають евакуювати всіх охочих до цієї дати.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА