10:38 30.08.2021

Українські прикордонники очікують прибуття понад 20 тис. хасидів до Умані

2 хв читати
Українські прикордонники очікують прибуття понад 20 тис. хасидів до Умані

Державна прикордонна служба України очікує прибуття понад 20 тис. вірян у м. Умань Черкаської області для святкування юдейського нового року Рош Гашана, повідомляє прес-служба відомства.

Як наголошується в повідомленні, для якісного забезпечення пропускних операцій прикордонники залучають додатковий персонал, для яких проведено заняття з підвищення рівня знань організації прикордонного контролю та пропускних операцій. Зокрема, за допомогою технічних засобів прикордонного контролю військовослужбовці вивчали паспорти громадянина Ізраїлю, види підробок і законодавчу базу з питань пропускних операцій.

Уже від початку вересня вони надаватимуть практичну допомогу в пунктах пропуску "Бориспіль" і "Жуляни".

Як відомо, щоосені паломники їдуть до Умані, щоб на могилі свого духовного лідера рабі Нахмана відсвяткувати Рош Гашана (новий рік). Він народився в місті Меджибожі (нині - Хмельницька область) у 1772 році (5532 від створення світу за єврейським календарем). Потім вів кочовий спосіб життя, бував у різних містечках України, переважно у Медведівці та Златополі, а останні вісім років життя провів у Браславі (нині - Білорусь). У 1808 році Нахман захворів на туберкульоз, оселився в Умані, де й був похований у 1810 році. Відтоді це місто стало центром поклоніння хасидів, куди вони з'їжджаються з усього світу кожного єврейського Нового року.

Цього року масове святкування іудейського нового року припадає на 6-8 вересня. Кілька тисяч хасидських паломників уже прибули до Умані заздалегідь, оскільки минулого року через посилені протиепідемічні заходи потрапити на святкування змогли не всі охочі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА