17:58 30.08.2021

Суд заарештував на два місяці члена "Нацкорпусу" Довбиша за напад на поліцейського під час акції 14 серпня

2 хв читати
Суд заарештував на два місяці члена "Нацкорпусу" Довбиша за напад на поліцейського під час акції 14 серпня

Суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці члену "Національного корпусу" Олегу Довбишу, підозрюваному в хуліганських діях біля будівлі Офісу президента 14 серпня.

"Після декількох слухань справи проти ветерана російсько-української війни Олега Довбиша - суд оголосив про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці. Олега Довбиша обвинувачують у нападі на поліцейського під час акції протесту в Києві 14 серпня", - повідомляє "Нацкорпус" у Telegram,

Представники "Нацкорпусу" також додали, що залишаються біля стін суду і очікують наступного судового засідання щодо запобіжного заходу для Дмитра Кухарчука.

Як повідомлялося, акцію 14 серпня біля будівлі Офісу президента організувала партія "Національний корпус". Учасники вимагали відмовитися від імплементації "формули Штайнмаєра" в українське законодавство та відновити подачу води в Крим. Партія також звинуватила президента в репресіях проти "азовського руху", вважаючи їх політичним переслідуванням. Раніше деяких активістів партії затримали за підозрою в рекеті.

Через сутички з правоохоронцями на вулиці Банковій протестувальники перемістилися на вулицю Грушевського до будинку, де, за їхнім твердженням, розташована квартира президента. Там вони скандували гасла, палили фаєри і потім розійшлися.

28 серпня правоохоронці повідомили про підозру двом учасникам акції 14 серпня біля Офісу президента, які спровокували конфлікт із правоохоронцями.

У рамках досудового розслідування правоохоронці вивчили записи з камер відеоспостереження та встановили двох найактивніших учасників, які закликали і першими вчинили протиправні дії. Ними виявилися жителі Черкаської області, 1990-го і 1984-го років народження.

Їм повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 296 (хуліганство).

У свою чергу прес-служба "Національного корпусу" поінформувала, що про підозру було повідомлено ветеранам полку "Азов" - голові Черкаського міського відділення "Національного корпусу" Дмитру Кухарчуку та Олегу Довбишу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА