20:04 30.08.2021

Віце-президент Афганістану, який переховується від талібів, заявляє, що не допустить перетворення країни в "Талібаністан"

2 хв читати
Віце-президент Афганістану, який переховується від талібів, заявляє, що не допустить перетворення країни в "Талібаністан"

Відсторонений від влади віце-президент Афганістану Амрулла Салех написав листа до німецького видання "Шпігель", в якому висловив готовність протистояти талібам разом із Фронтом національного опору Афганістану в провінції Панджшер.

"Географічно ми ізольовані, але політично і морально Афганістан із нами, і він ніколи не стане "Талібаністаном", - заявив колишній віце-президент у листі.

Салех відправив фотографії рукописного листа на трьох сторінках до "Шпігеля" через застосунок WhatsApp "із міркувань безпеки".

У листі колишній віце-президент обвинувачує Білий дім у "наївності, втомі і короткозорості", говорить, що дії адміністрації США призвели до того, що тепер страждають її репутація, авторитет і становище у світі. Також Салех обвинувачує у зраді колишнього президента Ашрафа Гані, який втік з країни після взяття Кабула "Талібаном".

Салех зазначає, що вихід з ситуації, що склалася, все ще є. Для цього, на його думку, світовій спільноті необхідно зажадати політичного врегулювання в Афганістані і визнати і підтримати Національний Опір у Панджшері.

У Панджшері діє Фронт національного опору Афганістану. Провінція є останньою в країні, яку не контролює "Талібан". Після втечі президента Гані, Салех відправився саме в цю провінцію і, як повідомлялося, заявив, що, згідно з Конституцією країни, тепер він є законним главою держави. Тепер Салех і лідер фронту Ахмад Масуд разом використовують долину Панджшер як базу для організації опору "Талібану".

Також у листі Салех підтвердив, що Масуд готовий до "щирих і серйозних переговорів" з талібами. При цьому Салех обіцяє, що ніколи не визнає Ісламський Емірат, який оголосили таліби, і "угоди про капітуляцію під прикриттям врегулювання не буде".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА