20:27 30.08.2021

В ЄС оновили список країн для ослабленого режиму антиковідних обмежень при в'їзді

1 хв читати
В ЄС оновили список країн для ослабленого режиму антиковідних обмежень при в'їзді

Рада ЄС укотре оновила в понеділок список країн і територій, для в'їзду з яких до Євросоюзу і країн Шенгенської зони може бути застосовано ослаблений режим антиковідних обмежень.

"Критерії визначення третіх країн, для яких необхідно скасувати поточні обмеження на поїздки, охоплюють епідеміологічну ситуацію і загальну відповідь на COVID-19, а також надійність доступної інформації і джерел даних", - наголошується в комюніке Ради ЄС.

Зокрема, з цього "пільгового" списку виключені Ізраїль, Косово, Ліван, Чорногорія, Північна Македонія і США. У ньому залишаються 18 країн і територій, для в'їзду з яких до ЄС "держави-члени повинні поступово скасувати обмеження на несуттєві (зокрема, туристичні - ІФ) поїздки".

Це Албанія, Вірменія, Австралія, Азербайджан, Боснія і Герцеговина, Бруней, Канада, Японія, Йорданія, Нова Зеландія, Катар, Молдавія, Саудівська Аравія, Сербія, Сінгапур, Південна Корея, Україна, Китай - за умови підтвердження взаємності.

Рекомендація Ради не є юридично обов'язковим документом. Влада країн-членів несе відповідальність за її виконання. Але "держава-член не може схвалити рішення про зняття обмежень на поїздки для третіх країн, які не включені до переліку, доти, поки це не буде схвалено узгодженим чином".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА