07:37 31.08.2021

Байден звернеться 31 серпня до нації щодо виведення американських військ з Афганістану

2 хв читати
Байден звернеться 31 серпня до нації щодо виведення американських військ з Афганістану

Президент США Джозеф Байден у вівторок, 31 серпня, має намір звернутися до американського народу щодо свого рішення про виведення американських військ з Афганістану, повідомила прес-служба Білого дому.

"Завтра у другій половині дня я звернуся до американського народу з приводу мого рішення не продовжувати нашу присутність в Афганістані після 31 серпня", - цитує слова Байдена прес-служба Білого дому.

Американський президент також зазначив, що це "одностайна рекомендація Об'єднаного комітету начальників штабів і всіх наших командирів на місцях припинити нашу місію з доставки повітрям, як і планувалося".

Він зазначив, що це кращий спосіб захистити життя американських військ і забезпечити перспективи догляду цивільного населення для тих, хто хоче покинути Афганістан у майбутні тижні і місяці.

Байден попросив державного секретаря Ентоні Блінкена очолити постійну координацію з міжнародними партнерами США для забезпечення безпечного проходу для всіх американців, афганських партнерів та іноземних громадян, які хочуть покинути Афганістан.

"Це включатиме в себе роботу з розвитку Резолюції Ради Безпеки ООН, схваленої сьогодні вдень, яка ясно дала зрозуміти, що міжнародна спільнота очікує від Талібану просування вперед, особливо щодо свободи пересування. Талібан взяв на себе зобов'язання щодо гарантування безпечного проходу, і світ буде виконувати їх зобов'язання. Він включатиме в себе постійну дипломатію в Афганістані і координацію з партнерами в регіоні для відновлення роботи аеропорту, що дозволить продовжити виліт для тих, хто хоче виїхати, і для доставки гуманітарної допомоги народу Афганістану", - йдеться в повідомленні.

Байден подякував командирам і всім військовим за службу в Афганістані. Він зазначив, що протягом 17 днів американські війська здійснили найбільшу евакуацію громадян США - 120 тис. людей, а також громадян союзників США, зокрема афганських.

"Тепер наша 20-річна військова присутність в Афганістані закінчилася", - підсумував президент.

Також американський лідер вшанував пам'ять загиблих 13 американських військових, завдяки яким минулого тижня вдалося врятувати десятки тисяч людей.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА