07:55 31.08.2021

РБ ООН підтримала резолюцію із закликом дати можливість охочим афганцям покинути країну

1 хв читати
РБ ООН підтримала резолюцію із закликом дати можливість охочим афганцям покинути країну

Рада Безпеки ООН у понеділок підтримала резолюцію, яка закликає забезпечити можливість афганцям, які бажають залишити країну, зробити це безпечним способом.

Проект резолюції підтримали 13 країн, а дві утрималися.

Резолюцію внесли на розгляд Велика Британія, ФРН і Франція. Вона "закликає до забезпечення безпечного виїзду для тих, хто залишає Афганістан".

Заступник постпреда Франції при ООН Наталі Естіваль-Бродхерст, виступаючи після голосування, пояснила, що заклик стосується як авіаперельотів, так і руху людей через сухопутні кордони Афганістану.

"Рух "Талібан" узяв на себе певні зобов'язання. Тепер він повинен їх виконувати", - сказала дипломат.

У минулий четвер у результаті двох вибухів, що прогриміли у аеропорту Кабула, загинули приблизно 200 осіб, включно з військовими США, членів руху "Талібан" і мирних жителів. Відповідальність за вибухи взяло на себе угруповання ІД.

У понеділок по аеропорту було запущено кілька ракет. У Білому домі заявили, що обстріл не завадив функціонуванню аеропорту.

Рух "Талібан", який захопив владу в Афганістані, попередив, що не має наміру терпіти перебування іноземних військ на своїй території після 31 серпня, у зв'язку з чим західні країни поспішають евакуювати всіх охочих до цієї дати.

Велика Британія, Франція, Італія, Нідерланди, Бельгія, Данія, Польща і Угорщина вже завершили евакуацію людей з Афганістану. У США залишається доба, щоб завершити евакуацію.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА