10:21 31.08.2021

Американці перед відходом із Афганістану вивели з ладу вертольоти, бронемашини та системи захисту в аеропорту Кабула

2 хв читати
Американці перед відходом із Афганістану вивели з ладу вертольоти, бронемашини та системи захисту в аеропорту Кабула

Американські військові перед своїм відходом із Афганістану привели у непридатність вертольоти, бронемашини та систему ПРО в кабульському аеропорту, повідомив журналістам глава Центрального командування збройних сил США Кеннет Маккензі.

"Ці вертольоти більше не полетять, ніхто не зможе керувати ними", - сказав він.

За словами генерала, в кабульському аеропорту роззброєні або приведені в непридатність 73 вертольоти. Крім того, така сама доля спіткала приблизно 70 бронемашин із посиленим протимінним захистом і 27 армійських позашляховиків Humvee.

"Цими автомобілями ніхто більше не зможе користуватися", - сказав Маккензі.

Крім того, військові США привели в непридатність систему ПРО, артилерію та міномети, які використовувалися для захисту аеропорту. За словами Маккензі, "вони також виведені з ладу, і їх не можна буде використовувати знову".

Раніше син екс-президента США Дональд Трамп-молодший написав у Twitter, що США, йдучи з Афганістану, залишають там озброєння та військове обладнання на $85 млрд.

"На майбутнє... терористам "Талібану" залишено військове обладнання на $85 млрд. Це означає, що кожен американець - чоловік, жінка, дитина зробив внесок у їхню терористичну справу приблизно по $265, виходячи з того, що в США проживає приблизно 320 млн осіб. Круто спрацьовано, демократи!" - написав Трамп-молодший, супроводивши повідомлення таблицею Рахункової палати США, у якій зазначено кількість конкретного озброєння та обладнання.

Згідно з цією таблицею, американці залишили в Афганістані 22 174 армійських позашляховики Humvee, 634 бронетранспортери М1117, 155 автомобілів МххPro із посиленим протимінним захистом, 169 бронетранспортерів М113, 42 тис. пікапів та бронеавтомобілів, 64 363 кулемети, 8 тис. військових вантажівок, 162 042 переносні радіостанції, 16 035 приладів нічного бачення, 358 530 автоматів, 126 295 пістолетів, 176 гармат.

Крім того, в Афганістані залишилися 33 вертольоти Мі-17, 33 вертольоти Black Hawk, 43 вертольоти MD530, чотири військово-транспортні літаки С130, 23 літаки "Ембраєр-314", 28 літаків "Сессна 208" та 10 літаків "Сессна АС 208 ".

Сам Дональд Трамп зазначив, що "необхідно запросити негайного повернення США всього спорядження, на яке витрачено $85 млрд". "Якщо воно не буде повернуто, ми маємо або увійти (до Афганістану - ІФ), демонструючи вагому військову силу, і забрати його, або щонайменше розбомбити його до біса", - заявив екс-президент США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА