15:46 31.08.2021

Столичні правоохоронці проводять обшуки на столичному КП "Київжитлоспецексплуатація"

2 хв читати

Столичні правоохоронці проводять обшуки у приміщенні київського комунального підприємства "Київжитлоспецексплуатація" в рамках розслідування кримінального провадження за фактами привласнення бюджетних коштів, передбачених на проведення капітального ремонту в житлових будинках міста Києва.

Як повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури у вівторок, протягом листопада-грудня 2020 року посадові особи КП "Київжитлоспецексплуатація" за результатами тендерних закупівель уклали низку договорів з підрядними організаціями на капітальний ремонт місць загального користування (під'їздів) у житлових будинках столиці.

"Надалі, посадові особи КП "Київжитлоспецексплуатація" та підрядних організацій з метою заволодіння бюджетними коштами, достовірно знаючи, що роботи в повному обсязі не виконані або виконані всупереч обсягам, передбаченим тендерною документацією та укладеними договорами, підписали "фіктивні" акти виконаних робіт", - йдеться в повідомленні.

У ньому уточнюється, що під час досудового розслідування перевіряються факти повноти проведення робіт і правильності витрачання бюджетних коштів підрядними організаціями, які перемогли в тендерній закупівлі, оголошеній КП "Київжитлоспецексплуатація".

"Так, у житлових будинках, де здійснюється капітальний ремонт місць загального користування, на підставі постанов слідчого судді проведено огляди із залученням експертів, за результатами яких виявлено завищення обсягів та вартості робіт", - зазначають у прокуратурі.

Там уточнюють, що 31 серпня 2021 року з метою відшукання та вилучення первинних фінансових документів та інших речових доказів, що мають доказове значення для слідства, столичні правоохоронці проводять обшуки в КП "Київжитлоспецексплуатація".

"Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, з необхідні слідчі (розшукові) дії з метою встановлення інших учасників злочину", - наголошують у прокуратурі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА