15:53 31.08.2021

Ткаченко не прийшов на засідання Київради, де мають розглянути питання охорони культурної спадщини столиці

2 хв читати
Ткаченко не прийшов на засідання Київради, де мають розглянути питання охорони культурної спадщини столиці

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко не прийшов на засідання Київради, де розглянуть питання охорони культурної спадщини столиці.

Як повідомляється на сайті Київської міської ради, мер Києва Віталій Кличко, який раніше запросив Ткаченка на засідання, зазначив, що бездіяльність Мінкульту призводить до руйнування пам'яток.

"На сьогоднішнє засідання у зв'язку зі зверненнями депутатів Київради ми запросили міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, щоб заслухати інформацію про діяльність у сфері охорони культурної спадщини в столиці. (...) Міністр культури на наше запрошення прийти на засідання через соцмережі передав, що, мовляв, "не на тих напали". І це, мовляв, він Кличка до себе викличе. Ну, якось некультурно для міністра культури... Олександра Ткаченка хочуть послухати депутати Київради, яких, нагадаю, обрали кияни. І подібний тон спілкування - це неповага і до депутатів, і до громади міста. Якось тримайте себе в руках, пане міністре", - заявив мер столиці.

Кличко зазначив, що Міністерство культури "не реагує адекватно" на руйнування пам'яток культури, незважаючи на протести суспільства.

"Пам'ятки, перебуваючи в приватній власності чи оренді, руйнуються або їх руйнують власники. Громада протестує. Громада протестує, а Міністерство культури і поліція на це адекватно не реагують", - зазначив Кличко.

Лідер "УДАРу" наголосив, що лише за останні три роки та перше півріччя цього року столична влада направила 35 подань до Мінкульту. У них йдеться про те, щоб внести 1542 пам'ятки і щойно виявлені об'єкти культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам'яток України. Протягом квітня 2021 року до департаменту надійшли накази від Міністерства за 2018-2021 роки про внесення 73 об'єктів культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам'яток України. Як зазначили в Київраді, зокрема, 1469 об'єктів досі не включено до Держреєстру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

27 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА