16:51 31.08.2021

Україна приєднається до платформи Ради Європи для співпраці у сфері наркополітики, так званої Групи Помпіду

2 хв читати
Україна приєднається до платформи Ради Європи для співпраці у сфері наркополітики, так званої Групи Помпіду

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба направив листа генеральному секретарю Ради Європи Марії Пейчинович-Бурич, у якому інформує її про рішення України приєднатися з січня 2022 року до Групи Помпіду.

Як повідомляє у вівторок прес-служба Ради Європи, під час зустрічі з виконавчим секретарем Групи Помпіду Денисом Губером постійний представник України при Раді Європи Борис Тарасюк зазначив, що участь українських експертів у роботі групи сприятиме створенню та реалізації програм лікування залежностей, догляду та реабілітації людей з розладами, пов'язаними з вживанням психоактивних речовин, а також обміну інформацією про тенденції, пов'язані з незаконним обігом та вживанням наркотиків.

У Раді Європи нагадали, що наприкінці минулого місяця президент України Володимир Зеленський підписав рішення українського парламенту про приєднання України до Часткової угоди про створення Групи зі співробітництва у боротьбі проти зловживання наркотиками та їх незаконного обігу (Група Помпіду).

"Це рішення було ухвалено після десяти років плідної співпраці між Україною і Групою Помпіду, включно з відданістю багатьох політиків і фахівців, що працюють у сфері наркотиків, та їхньою підтримкою правозахисного підходу до наркополітики", - зазначили в Раді Європи.

"Рішення України приєднатися до Групи Помпіду - це ще один крок до вирішення проблем, пов'язаних із наркотиками, на основі цінностей Ради Європи, зокрема, шляхом інтеграції прав людини на всіх етапах розроблення наркополітики. Підвищена увага до прав людини є одним із ключових елементів оновленого мандата Групи Помпіду, ухваленого в червні 2021 року з нагоди її 50-річчя, який також було поширено на поведінку, спричинену звиканням до дозволених речовин (алкоголь або тютюн) і новими формами залежності (наприклад, азартні ігри в інтернеті та азартні ігри)", - йдеться в прес-релізі.

Крім того, в Раді Європи констатували, що, приєднавшись до Групи Помпіду, Україна отримає вигоду від оновленої політичної та правової бази, яка підтримуватиме роботу групи як ключовий міжнародний орієнтир для дотримання прав людини в наркополітиці. Зокрема, Україна отримає практичну міжнародну підтримку в боротьбі з незаконним обігом наркотиків, у тому числі доступ до спеціалізованих мереж правоохоронних органів і платформ професійного співробітництва для обміну оперативною та політичною інформацією, експериментів із гнучкими відповідями на боротьбу із залежностями XXI століття, як-от азартні гри в інтернеті, і новими ідеями досліджень і практики в галузі науково обґрунтованої профілактики та лікування розладів, пов'язаних із вживанням психоактивних речовин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА