18:14 31.08.2021

Київрада ввела мораторій на реконструкцію та ремонт 119 об'єктів культурної спадщини в столиці

1 хв читати
Київрада ввела мораторій на реконструкцію та ремонт 119 об'єктів культурної спадщини в столиці

Київська міська рада затвердила перелік із 119 об'єктів культурної спадщини в столиці, на проведення реконструкції та ремонту яких вводиться мораторій терміном на рік.

За відповідне рішення на засіданні у вівторок проголосували 99 депутатів.

Так, до переліку увійшли 119 історичних будівель 19-20 століття в Києві, яким може загрожувати знищення або пошкодження, і які можуть бути внесені в список нововиявлених об'єктів культурної спадщини. На визначення правового статусу цих об'єктів виділяється один рік.

Крім того, депутати планують розширити перелік об'єктів, на які поширюється мораторій.

Тим часом, депутат Київради Ксенія Семенова зазначила, що до переліку не увійшли щонайменше 60 об'єктів, запропонованих громадською організацією "Мапа реновації", а також низка будівель, які вже частково зруйновані (зокрема, садиба Барбана на вул.Обсерваторній).

Як повідомлялося, КМДА за останні три роки і перше півріччя 2021 року направила 35 подань про занесення 1 542 пам'яток і нововиявлених об'єктів культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам'яток України.

Протягом квітня 2021 року до Департаменту надійшли накази від Мінкультури за 2018-2021 роки про занесення загалом 73 об'єктів культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам'яток України, тобто ще 1 469 об'єктів досі не внесені до Держреєстру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА