21:14 31.08.2021

Генсек ООН стурбований погіршенням гуманітарної ситуації в Афганістані

2 хв читати
Генсек ООН стурбований погіршенням гуманітарної ситуації в Афганістані

Генсек ООН Антоніу Гутерріш у вівторок висловив серйозну стурбованість у зв'язку з погіршенням гуманітарної ситуації і економічною кризою в Афганістані, його цитують західні ЗМІ.

"Гуманітарна катастрофа в Афганістані набуває загрозливих розмірів", - заявив він.

"Сьогодні майже половина населення Афганістану - 18 млн людей - потребують гуманітарної допомоги, щоб вижити", - додав Гутерріш.

За його словами, наступного тижня ООН оприлюднить інформацію про найбільш термінові гуманітарні потреби на наступні чотири місяці, і він також закликав держави допомагати Афганістану.

"Я закликаю усі держави-члени допомогти народу Афганістану в його важкий час. Я закликаю їх надати своєчасне, всеосяжне фінансування", - наголошується в заяві генсека ООН.

Президент США Джозеф Байден 31 серпня офіційно оголосив про завершення 20-річної війни Сполучених Штатів та їхніх союзників з НАТО в Афганістані. Останній військово-транспортний літак ВПС США покинув кабульський аеропорт 30 серпня, евакуював американських військових, які здійснювали його охорону, і дипломатів, які працювали на території повітряної гавані, яка залишалася їх останнім оплотом у столиці Афганістану.

У липні-серпні бойовики руху "Талібан" захопили майже всі провінції країни, а 15 серпня увійшли до столиці - Кабула. Президент Афганістану Ашраф Гані, а також багато державних чиновників і політичних діячів покинули країну. У Панджшері діє Фронт національного опору Афганістану. Провінція є останньою в країні, яку не контролює "Талібан". Після втечі Гані, віце-президент Афганістану Амрулла Салех відправився саме до цієї провінції і, як повідомлялося, заявив, що, згідно з Конституцією країни, тепер він є законним главою держави. Тепер Салех і лідер фронту Ахмад Масуд разом використовують долину Панджшер як базу для організації опору "Талібану".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА