21:36 31.08.2021

Міграція з Афганістану повинна бути контрольованою і безпечною

2 хв читати
Міграція з Афганістану повинна бути контрольованою і безпечною

Глави МВС країн ЄС зазначають на необхідності цільових кампаній проти спонукання контрабандистами людей здійснювати небезпечні і незаконні подорожі в Європу з Афганістану.

"Грунтуючись на засвоєних уроках, ЄС і його держави-члени сповнені рішучості діяти спільно для запобігання повторення неконтрольованих великомасштабних незаконних міграційних переміщень, з якими стикались у минулому, шляхом підготовки скоординованих і упорядкованих заходів у відповідь. Слід не допускати спонукань до нелегальної міграції", - йдеться в заяві європейських міністрів внутрішніх справ за підсумками позачергової зустрічі у вівторок у Брюсселі, присвяченій ситуації в Афганістані.

У документі також зазначається, що ЄС повинен посилити підтримку країнам, розташованим у безпосередньому сусідстві з Афганістаном, щоб "гарантувати, що ті, хто потребує, отримали адекватний захист, перш за все в регіоні".

Крім того, міністри заявили про намір не допустити, щоб події в Афганістані спричинили загрози для населення Євросоюзу.

"ЄС і його держави-члени зроблять усе можливе, щоб ситуація в Афганістані не призвела до нових загроз безпеці для громадян ЄС. Необхідно докласти всіх зусиль для забезпечення того, щоб режим талібів припинив усі зв'язки і взаємодію з міжнародним тероризмом і щоб Афганістан не став знову притулком терористів і організованих злочинних груп", - йдеться в заяві.

Глави МВС країн ЄС запевнили, що Євросоюз "буде використовувати всі свої доступні інструменти для пильного спостереження і реагування на події на місцях, які можуть вплинути на його безпеку, зокрема, в сфері організованої злочинності і тероризму, включно з їх фінансуванням".

"Європол проведе аналіз кримінальних ризиків, пов'язаних з ситуацією в Афганістані. Обмін інформацією та розвідданими відповідно до національної компетенції, зокрема з третіми країнами, і обмін регулярними оцінками загроз мають першорядне значення", - наголошується в підсумковому документі міністерської наради.

У ньому йдеться, що "своєчасне проведення безпекових перевірок осіб, евакуйованих з Афганістану, як і раніше, має вирішальне значення".

Згідно із заявою, ЄС і його держави-члени за підтримки прикордонного агентства Frontex налаштовані ефективно захищати зовнішні кордони союзу і запобігати несанкціонованому доступу, а також допомагати найбільш постраждалим державам-членам. Будуть виконуватися відповідні перевірки на безпеку, зокрема шляхом повного використання відповідних баз даних ЄС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА