07:07 01.09.2021

Велика Британія надасть евакуйованим афганцям право безстрокового проживання в країні

1 хв читати
Велика Британія надасть евакуйованим афганцям право безстрокового проживання в країні

Рішенням британського уряду, в рамках операції "Теплий прийом" усі евакуйовані афганці, які співпрацювали з британськими військовими і в Афганістані, зможуть залишатись у Великій Британії без будь-яких обмежень за часом, йдеться в прес-релізі на урядовому сайті Сполученого Королівства.

Усі вони повинні отримати "життєво важливу підтримку, необхідну для відновлення життя, пошуку роботи, продовження освіти та інтеграції до своїх місцевих громад", наголошується в документі.

Британський прем'єр-міністр Борис Джонсон заявив: "Ми в величезному боргу перед тими, хто працював зі Збройними силами в Афганістані, і я сповнений рішучості надати їм та їхнім сім'ям підтримку, необхідну для відновлення свого життя тут, у Великій Британії".

"Я знаю, що це буде неймовірно складний час, але я сподіваюся, що вони підбадьоряться від хвилі підтримки і щедрості, вже висловленої британською спільнотою", - додав прем'єр.

У прес-релізі повідомляється, що в рамках допомоги уряд виділяє не менше 12 млн фунтів-стерлінгів на створення для афганських дітей додаткових шкільних місць, буде надано до 300 стипендій для афганських студентів і аспірантів в університетах Великої Британії.

Ще 3 млн фунтів-стерлінгів передбачені на отримання цією категорією афганців доступу до медичного обслуговування, всім пропонується вакцинація проти COVID-19.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА