07:27 01.09.2021

Зеленський обговорив із президентом Світового банку земельну реформу і розвиток агросектора

2 хв читати
Зеленський обговорив із президентом Світового банку земельну реформу і розвиток агросектора

Президент України Володимир Зеленський обговорив із президентом Світового банку Девідом Малпассом земельну реформу, іригацію та розвиток агросектора.

"Обговорили з Девідом Малпассом земельну реформу, іригацію та розвиток агросектора, який Світовий банк готовий підтримувати", - повідомив український глава держави в Twitter.

Зеленський привітав "готовність (Світового банку - ІФ) до участі в трансформації України, зокрема в інфраструктурних проектах, програмах в енергетиці, вдосконаленні банківського сектора.

Глава держави відзначив своєчасну підтримку Україні з боку Світового банку в боротьбі з пандемією коронавірусу, що допомогло пройти важкі етапи кризи, повідомив прес-центр Зеленського у середу.

Співрозмовники позитивно оцінили успішну взаємодію, про що свідчить отримання рекордних обсягів фінансування від Світового банку.

"Вдячний за увагу, яку ви особисто приділяєте Україні і українським проектам. Ми - країна, яка впевнено рухається шляхом реформ, упроваджує стандарти ЄС і НАТО. На цьому шляху у нас чудова взаємодія зі Світовим банком", - сказав президент України.

Значну увагу було приділено прогресу, який вдалося досягти в останні роки. Зеленський ознайомив делегацію Світового банку з земельною реформою в Україні, обговорив розвиток аграрного сектора, який банк готовий максимально підтримувати.

Зеленський також запропонував Світовому банку взяти участь у реалізації плану трансформації України.

Окремо було наголошено на важливості участі банку в проектах з фінансування будівництва і реконструкції автомобільних доріг в Україні.

"У рамках програми "Велике будівництво" вже реалізуємо низку масштабних інвестиційних проектів. За 2020-2021 роки прокладено 9500 кілометрів доріг по всій Україні", - зазначив Глава держави.

Володимир Зеленський представив амбіційний план "зеленої" трансформації України і висловив надію на його підтримку з боку Всесвітнього банку.

"Хочемо діяти спільно з ЄС щодо Зеленого курсу, декарбонізації економіки, енергоефективності, адаптації до змін клімату", - наголосив президент України.

За його словами, Україна зацікавлена і в удосконаленні банківського сектора, трансформації та приватизації державних банків.

Крім того, Володимир Зеленський відзначив готовність України брати активну участь у підготовці нової Стратегії партнерства з установами Світового банку на 2022-2026 роки.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА