08:30 01.09.2021

Міністр оборони США запевнив Україну в американській підтримці її протистояння Росії

2 хв читати
Міністр оборони США запевнив Україну в американській підтримці її протистояння Росії

На зустрічі з українськими президентом та міністром оборони Володимиром Зеленським та Андрієм Тараном шеф Пентагону Ллойд Остін підтвердив, що Вашингтон і далі підтримуватиме Київ у питаннях протистояння політиці Росії, та схвалив прагнення України вступити до НАТО.

"Наша підтримка суверенітету, територіальної цілісності та євроатлантичних прагнень України непохитна", - наводить слова американського міністра Пентагон у повідомленні про переговори, що відбулися.

Остін сказав, що Сполучені Штати вкотре закликають Росію припинити окупацію Криму та конфлікт на сході України й запевнив, що вони і далі надаватимуть Україні підтримку перед обличчям цієї російської агресії.

У повідомленні Пентагону зазначено, що підписання сторонами угоди про стратегічні засади оборонного партнерства покликане зміцнити взаємодію з Україною в цій галузі.

В угоді "також розглядаються реформи оборонної промисловості на підтримку прагнень України до членства в НАТО і поглиблення співпраці в таких галузях, як безпека на Чорному морі, кіберзахист й обмін розвідданими".

Зеленський назвав цю угоду "новим етапом у співпраці України та США в оборонній сфері".

"Для нас дуже важлива підтримка з боку США територіальної цілісності України, набуття членства в НАТО і спільна протидія агресії РФ", - написав він у Twitter.

Як повідомлялося, Остін і Таран підписали також міжурядову угоду про проекти у сфері досліджень, розробок, випробувань та оцінки.

Міноборони України зазначило, що ця угода, зокрема, створює умови для впровадження передових оборонних технологій, початку проектів у сфері модернізації озброєння та військової техніки із залученням інвестицій американської сторони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА