08:51 01.09.2021

Зеленський і міністр оборони США Остін обговорили подальшу співпрацю у сфері безпеки

2 хв читати
Зеленський і міністр оборони США Остін обговорили подальшу співпрацю у сфері безпеки

Під час робочого візиту до Сполучених Штатів Америки президент України Володимир Зеленський провів зустріч із міністром оборони США Ллойдом Остіном, повідомляє прес-служба президента в середу.

Як повідомляється, Зеленський висловив співчуття у зв'язку із загибеллю американських військовослужбовців унаслідок теракту в Кабулі.

"Як президент країни, яка майже щодня втрачає своїх найкращих синів на війні, розв'язаній Росією на сході України, добре розумію біль сімей загиблих та всього американського народу", - сказав Зеленський.

Президент розповів про допомогу з боку України в евакуації з Афганістану іноземних громадян, а також афганців, які потребували захисту. Глава Пентагону, у свою чергу, подякував за допомогу у вивезенні людей з Афганістану.

Зеленський запевнив, що Україна є й залишатиметься на одному боці зі Сполученими Штатами в захисті свободи та демократії.

Міністр оборони США привітав Україну з 30-річчям незалежності й запевнив, що США підтримуватимуть суверенітет України і територіальну цілісність, допомагатимуть у протидії російській агресії. Він також висловив підтримку прагненню України до членства в НАТО.

Сторони обговорили ситуацію на сході України, яка залишається напруженою, незважаючи на зусилля щодо досягнення деескалації мирним дипломатичним шляхом. Зокрема, напруженість посилюється у зв'язку з проведенням РФ військових навчань "Захід-2021".

Зазначено, що президент України та міністр оборони США також обговорили перспективи розвитку співпраці для протидії агресивній політиці Росії в Азовсько-Чорноморському регіоні та забезпечення свободи судноплавства в міжнародних водах.

"Ситуація в Чорному морі вимагає відповіді у вигляді колективної безпеки", - наводить слова Зеленського прес-служба.

У свою чергу Остін повідомив, що США ухвалили рішення про виділення додаткової військової допомоги Україні обсягом $60 млн, включно з закупівлями переносних протитанкових ракетних комплексів "Джавелін".

Президент України зазначив, що США є надійним партнером у сфері безпеки, і подякував за незмінну підтримку в питаннях надання щорічної допомоги Україні.

Він також зазначив, що налаштований на реформування української оборонної промисловості та всебічно підтримує корпоратизацію оборонних підприємств.

Крім того, президент подякував американській стороні за лікування і реабілітацію українських військових і ветеранів. Він зазначив, що Україна розраховує на підтримку США в розвитку мережі лікувально-реабілітаційних центрів для українських захисників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Держмитслужба України: Ймовірно, планується блокування пункту пропуску "Медика-Мостиська"

Пошуково-рятувальну операцію в Чернігові завершено: 18 загиблих, 78 поранених

Збито всі 13 ударних безпілотників "Шахед", які атакували Україну

Суд обрав запобіжний захід організаторам злочинної групи Чернівецької митниці

Віцеканцлер Німеччини Габек прибув в Україну для підготовки конференції з відновлення

Прем'єр Нідерландів готовий закуповувати у партнерів системи ППО Patriot для постачання Україні

Розвідники спецпідрозділу "Кабул 9" за дві доби виявили та знищили дев’ять одиниць військового транспорту і склад боєприпасів

Окупанти обстріляли 22 населені пункти на Харківщині, виникли пожежі

В Івано-Франківській області ППО збила всі ворожі БПЛА, у результаті падіння уламків виникли пожежі

У Херсонській області за добу через обстріли 16 людей дістали поранення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА