11:04 01.09.2021

Бойовика "ЛНР", який відсидів в РФ за оборудки з наркотиками, засуджено до 8 років ув'язнення в Україні

2 хв читати
Бойовика "ЛНР", який відсидів в РФ за оборудки з наркотиками, засуджено до 8 років ув'язнення в Україні

Харківський районний суд визнав винним в участі в терористичній організації "ЛНР" громадянина України, який раніше відбував термін у РФ за оборудки з наркотиками, повідомляє прес-служба СБУ в Харківській області.

"За вироком суду громадянина України визнано винним в участі у терористичній організації "ЛНР" та зберіганні боєприпасів і засуджено до восьми років позбавлення волі. Вирок набув законної сили", - повідомляється на офіційній сторінці УСБУ в Харківській області у Facebook.

Чоловіка затримали в березні 2021 року. Контррозвідка УСБУ в Харківській області задокументувала, що він з власної ініціативи в травні 2014 року розпочав співпрацю з російськими окупантами: вступив до складу незаконного збройного формування "народного ополчення Донбасу". За даними слідства, він з вогнепальною зброєю охороняв позиції "ЛНР", вів активні розвідувальні дії зі збору даних про позиції підрозділів Збройних сил України та інших українських військових формувань, задіяних у проведенні АТО/ООС. За це бойовик регулярно отримував гроші від окупантів.

Отримавши бойове поранення, він переїхав на лікування до Росії, розраховуючи отримати російське громадянство "за заслуги". Але замість паспорта РФ отримав тюремний термін за незаконні оборудки з наркотиками. Після відбуття покарання повернувся в Україну, де його і затримали.

Під час обшуку, проведеного у нього вдома, правоохоронці виявили та вилучили бойові гранати РГД-5 та РГО із запалами; а також встановили координати місця знаходження схрону з бойовими засобами ураження, в тому числі реактивними штурмовими гранатами РШГ-1 виробництва РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА