17:49 01.09.2021

У Франції приступили до вакцинації третьою дозою осіб старше 65 років

1 хв читати
У Франції приступили до вакцинації третьою дозою осіб старше 65 років

У Франції з середи розпочали вакцинувати низку категорій громадян країни третьою дозою препарату від коронавірусу COVID-19, повідомляють французькі ЗМІ.

Зокрема, йдеться про людей старше 65 років і тих, кому рекомендована додаткова доза за станом здоров'я.

Водночас для отримання третьої дози має пройти щонайменше півроку з моменту отримання останнього щеплення препаратом компанії Pfizer і Moderna. Ті, хто зробив однокомпонентне щеплення Johnson & Johnson, можуть зробити додаткове препаратом Pfizer і Moderna, але має пройти щонайменше чотири тижні.

У Франції 9 серпня впроваджено спеціальні перепустки з QR-кодом, що підтверджують, що їх власники або мають свіжий негативний результат тесту на зараженість коронавірусом, або вакциновані або перехворіли на COVID-19. Ці сертифікати необхідно пред'являти у транспорті, крім міського громадського, під час відвідування ресторанів і кафе, музеїв, виставок, концертів та інших місць культурного відпочинку.

У регіонах Франції місцева влада має повноваження встановлювати контроль "санітарних паспортів" під час відвідування великих торговельних центрів.

Згідно з даними порталу Our World in Data, майже 70% населення Франції отримали щонайменше першу дозу вакцини від коронавірусу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА