22:06 01.09.2021

ВООЗ відкрила в Берліні центр із запобігання майбутніх пандемій

1 хв читати
ВООЗ відкрила в Берліні центр із запобігання майбутніх пандемій

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) у середу відкрила в Берліні центр інформації про пандемії і епідемії, який допоможе краще підготуватися до запобігання нових можливих пандемій, повідомляє агентство Associated Press (AP).

"Віруси пересуваються швидко, але інформація може пересуватися ще швидше", - заявив генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус. Він додав, що пандемія COVID-19 дала світу кілька "хворобливих уроків", зокрема урок про необхідність "нових потужних систем і інструментів для глобального спостереження, щоб аналізувати і поширювати інформацію про спалахи з потенціалом становлення епідемій і пандемій".

Центр буде займатися ефективним збором, аналізом і поширенням інформації, щоб у разі нової світової пандемії приймати рішення більш послідовно, ніж під час пандемії COVID-19. Його очолить доктор Чікве Іхеквеазу, який наразі є генеральним директором нігерійського центру з контролю за захворюваннями.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель, яка була присутня на церемонії відкриття центру, зазначила, що інформація, зібрана центром, буде доступна всім країнам світу, додавши, що "пандемія COVID-19 показала, скільки ми можемо домогтися, коли об'єднуємо сили".

У ВООЗ зазначили, що Німеччина зробить первинну інвестицію у центр розміром $100 млн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА