23:18 01.09.2021

США і Україна закликають Росію виконати зобов'язання з припинення вогню на Донбасі

1 хв читати
США і Україна закликають Росію виконати зобов'язання з припинення вогню на Донбасі

Україна і Сполучені Штати закликають Російську Федерацію виконати зобов'язання щодо припинення вогню на Донбасі і докладати всіх зусиль для врегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це йдеться в спільній заяві Києва і Вашингтона щодо стратегічного партнерства двох країн, оприлюдненій у середу.

"Разом ми закликаємо Росію виконати зобов'язання з припинення вогню на сході України і по-справжньому брати участь в зусиллях з врегулювання конфлікту для завершення війни", - йдеться в документі.

У ньому уточнюється, що російська агресія проти України забрала вже понад 14 тис. життів, дестабілізувала Європу і Чорноморський регіон, а також поставила під загрозу глобальний, заснований на правилах, порядок.

"Сполучені Штати не визнають і ніколи не будуть визнавати російську спробу анексії Криму і підтверджують повну підтримку міжнародних зусиль, включно з тими, які використовуються в нормандському форматі, і спрямовані на врегулювання конфлікту, розв'язаного Росією на сході України, дипломатичним шляхом на основі міжнародного права, включно зі Статутом ООН", - йдеться в документі.

Зазначається, що Сполучені Штати також підтримують зусилля України у використанні "Кримської платформи" для зосередження міжнародної уваги на наслідках російської окупації Криму з метою мирного відновлення контролю України над цією територією відповідно до міжнародного права.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА