10:16 02.09.2021

Байден і Зеленський провели дуже відверту розмову "без реверансів" - Кулеба

2 хв читати
Байден і Зеленський провели дуже відверту розмову "без реверансів" - Кулеба

Президенти США та України Джо Байден і Володимир Зеленський провели відверту розмову з актуальних питань, зазначив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Безумовно, Сполучені Штати і президент Байден особисто підтримують Україну, а президент Зеленський цінує цю підтримку від імені народу України, але водночас це була дуже відверта розмова без реверансів, і там, де у нас є запитання до Сполучених Штатів, ми ці запитання дуже чітко ставили, і там, де є запитання у Сполучених Штатів, вони їх також дуже чітко ставили. І я цим дуже задоволений, що президенти поговорили відверто, я навіть сказав би, без дипломатії, а як два лідери двох сильних країн", - сказав Кулеба в прямому ефірі у Facebook у четвер.

За його словами, ідеї, які президенти обговорили, взято в роботу. "Це ідеї, які рухатимуть уперед українсько-американські відносини і зміцнюватимуть безпеку України й безпеку Європи загалом", - пояснив керівник українського зовнішньополітичного відомства.

Міністр наголосив, що у Байдена і Зеленського відбулася також "дуже предметна розмова щодо "Північного потоку 2" і щодо тих ризиків, які становить відсутність рішучості й жорсткості щодо Росії з боку наших партнерів".

Кулеба зазначив, що Сполучені Штати є не просто стратегічним партнером України, а партнером із безпеки номер один для України. "Саме тому тема безпеки була ключовою на зустрічі двох президентів. За графіком зустріч мала тривати одну годину, це включно з тет-а-тет. Затягся тет-а-тет і затягнулася дуже сильно сама зустріч. Президенти говорили 2 години 10 хвилин, і це була дуже чітка розмова про безпеку України", - додав він.

Глава МЗС зазначив, що Байден і Зеленський, зокрема, обговорили НАТО, безпеку Чорного моря, зміцнення обороноздатності України, "Північний потік 2".

Кулеба наголосив, що, на його думку, вперше за 30 років тональність розмови президентів США та України була дружньою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА