10:40 02.09.2021

Зеленський провів зустріч з представниками Українського кокусу в Конгресі США

2 хв читати
Зеленський провів зустріч з представниками Українського кокусу в Конгресі США

Президент України Володимир Зеленський у межах робочого візиту до США обговорив із членами Українського кокусу (групи підтримки) в Конгресі ситуацію з безпекою і "Північний потік - 2", повідомляє прес-служба глави держави.

"Значну увагу співрозмовники приділили питанням безпекової ситуації навколо України та в регіоні, ситуації на Донбасі та в тимчасово окупованому Криму. Окремою темою для діалогу стала безпекова проблематика, пов’язана з реалізацією Росією проекту "Північний потік – 2", - йдеться в повідомленні.

Зеленський зазначив, що санкційний тиск на Росію через реалізацію проекту "Північний потік - 2" має зберігатися.

"Лише санкції США щодо "Північного потоку – 2" можуть стимулювати РФ до домовленостей та їх дотримання", - переконаний Зеленський.

Окрім того, президент ознайомив представників Конгресу з реформами, які проводяться в Україні, й закликав американську сторону приєднатися до реалізації презентованого у Вашингтоні Плану трансформації української економіки.

"Ми робимо рішучі кроки для прискорення реальної трансформації України та маємо чіткий план втілення пріоритетів, включно з антикорупційною політикою та судовою реформою", - наголосив він.

Президент також висловив зацікавленість України в розширенні співпраці з США в освітній сфері.

Окремо він подякував американській стороні за лікування і реабілітацію українських військовослужбовців і зазначив, що розраховує на підтримку США у створенні мережі лікувально-реабілітаційних центрів для військовослужбовців в Україні.

Крім того, під час розмови сторони обмінялися думками щодо подій в Афганістані й кроків, які здійснюють України та США для евакуації своїх громадян із цієї країни.

Зеленський подякував американській делегації, яка була представлена на високому рівні, за участь у святкуванні 30-річчя відновлення незалежності України та першому саміті "Кримської платформи". Він також відзначив дієву двопартійну й двопалатну підтримку в Конгресі США, яка є важливою основою стратегічного партнерства і базується на спільних цінностях і довгострокових інтересах.

"Ми продовжуємо відстоювати спільні зі Сполученими Штатами демократичні цінності і зацікавлені у виведенні стратегічного партнерства на якісно новий рівень", - сказав він.

У свою чергу співголова Українського кокусу Марсі Каптур запевнила президента в підтримці територіальної цілісності й суверенітету України та всіх позитивних перетворень у державі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА