12:01 02.09.2021

Перелік об'єктів культурної спадщини в Києві, на реконструкцію і ремонт яких накладено мораторій, доповнюватиметься - заступник мера

1 хв читати
Перелік об'єктів культурної спадщини в Києві, на реконструкцію і ремонт яких накладено мораторій, доповнюватиметься - заступник мера

Перелік зі 119 об'єктів культурної спадщини столиці XIX-XX століття, на проведення реконструкції та капітального ремонту яких Київська міська рада 31 серпня затвердила мораторій, у подальшому доповнюватиметься, заявив заступник міського голови - секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко.

Як повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА) у четвер, за словами заступника мера, необхідно виключити знищення столичної культурної спадщини і створити всі умови для її захисту й охорони до надання охоронного статусу цих об'єктів.

"Міська влада прийняла важливе для міста рішення, оскільки важливо захистити історичні будівлі на території міста Києва, яким може загрожувати знищення або пошкодження. Протягом трьох місяців Департамент культурної спадщини КМДА має затвердити цей список і доповнити за потреби. Разом із територіальною громадою будемо наполягати на включенні цих та інших об’єктів до Державного реєстру нерухомих пам’яток України", - сказав Бондаренко.

Заступник мера також закликав громадськість міста подавати свої пропозиції до Київської міської ради та "максимально активно брати участь в обговоренні цих питань разом із міською владою та депутатським корпусом".

Бондаренко додав, що мораторій діятиме до повного дослідження і визначення історичної та культурної цінності цих об'єктів, а здійснення робіт на таких об'єктах має відбуватися тільки після громадського обговорення в порядку, який визначить Київська міська рада.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

В аварії автобуса FlixBus у Німеччині постраждало дві українки

Фармкомпанія "Дарниця" приєднується до Альянсу критичних лікарських засобів ЄС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА