15:22 02.09.2021

Укладені в США угоди у сфері оборони відкривають нові можливості для розширення стратегічного співробітництва - Таран

2 хв читати
Укладені в США угоди у сфері оборони відкривають нові можливості для розширення стратегічного співробітництва - Таран

Увага, приділена питанням спільної безпеки та оборони під час візиту президента України Володимира Зеленського до США, та укладені угоди дають безпрецедентні можливості для суттєвого посилення співпраці між Україною та США, вважає міністр оборони України Андрій Таран.

"Можемо із задоволенням констатувати, що укладені угоди та домовленості під час українсько-американського саміту заклали міцний фундамент для подальшої розбудови нашого стратегічного партнерства зі Сполученими Штатами на далекоглядну перспективу", - заявив Таран, повідомляє прес-служба Міноборони України.

Зокрема, укладена у присутності президента України Рамкова угода між Міністерством оборони України та Міністерством оборони США щодо стратегічних основ оборонного партнерства є найважливішим базовим документом, який створює нові можливості для суттєвого посилення співробітництва між Україною та США у сфері оборони, наповнює його оновленим практичним змістом в інтересах обох держав.

"Дуже важливо і те, що ця Рамкова угода створює можливості для підтримки з боку США у проведенні реформ у сфері оборони України з метою отримання нашою державою повноправного членства в НАТО", - наголосив міністр.

Окремо міністр виділив укладення угоди про проекти у сфері досліджень та розробок.

"Вона відкриває абсолютно нові можливості для укріплення позицій нашої держави як високотехнологічної країни. Ми говоримо про залучення інвестицій американської сторони, створення умов для впровадження передових оборонних технологій і започаткування проектів у сфері модернізації озброєння та військової техніки. У нас з’являється можливість для тестувань озброєння і військової техніки з використанням новітнього обладнання та технологій, відсутніх в Україні. Українські науково-дослідні установи залучатимуться до виконання проектів американської сторони, а продукція та послуги обох держав отримають можливості для просування на ринках третіх країн із урахуванням стандартів країн-членів НАТО", - наголосив Таран.

Крім того, підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Державним космічним агентством України та Міністерством оборони США про співробітництво в сфері безпеки космічних польотів стало визнанням з боку США потенціалу космічної співпраці з Україною, переконаний міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА