16:36 02.09.2021

Депутати від "Євросолідарності" звернулися до омбудсмена через грубі порушення у справі генерала Павловського

2 хв читати
Депутати від "Євросолідарності" звернулися до омбудсмена через грубі порушення у справі генерала Павловського

Народні депутати з фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко та Іванна Климпуш-Цинцадзе повідомили уповноваженому Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій про грубі порушення прав генерала Ігоря Павловського та закликали її вжити заходів у зв'язку з його проблемами зі здоров'ям, повідомляється на сайті політсили.

"Ми звернулися до омбудсмена з тим, щоб максимально офіс уповноваженого працював, моніторив і брав участь у слідстві проти генерала Павловського, Шандри та інших фігурантів цієї справи. Оскільки ми бачимо, наскільки системно порушуються права людей, яких на сьогодні обвинувачують у тих чи інших злочинах. Офіс уповноваженого вже почав підключатися... Там є проблеми зі здоров'ям Павловського. Лише вчора до нього допустили лікарів", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, адвокати Павловського подали подання до Європейського суду з прав людини, що передбачає включення до процесу Офісу омбудсмена. "Ми отримали запевнення, що присутність її представників на цьому судовому процесі буде забезпечено. На жаль, на сьогодні в Україні таких судових процесів різної ваги і резонансу багато. Тому збільшується навантаження на Офіс омбудсмена", - зазначила народний депутат.

Співголова фракції "Європейська солідарність" Геращенко наголосила, що в справі "Кузні на Рибальському" щодо підозрюваних фактично застосовуються психологічні тортури. "Як депутатський запит направили уповноваженому інформацію про порушення прав людини, порушення права на захист здоров'я, надання медичної допомоги, психологічний тиск і, по суті, психологічні тортури. І, по суті, відмову в праві на апеляцію в суді генерала Павловського, директора заводу Шандри, яких привозять на суд, не приходять прокурори, не пропонують відповідної медичної допомоги", - сказала вона.

Дружина Павловського Ольга повідомила, що після численних звернень до слідства, омбудсмена та суспільного розголосу до Ігоря Павловського 1 вересня нарешті допустили лікарів. "Всі медичні висновки, які ми передавали в судові засідання щодо його стану здоров'я, підтвердилися... Його стан залишає бажати кращого. Він занадто високо цінує військову честь, щоб брехати про своє здоров'я", - зазначила вона.

За її словами, суть скарги, щоб Офіс омбудсмена втрутився в ситуацію з наданням медичної допомоги, якої де-факто не було протягом двох місяців, і, можливо, взяв під контроль незаконні дії щодо продовження перебування її чоловіка під вартою. "Офіс омбудсмена пообіцяв розібратися і контролювати ситуацію зі здоров'ям Ігоря Валентиновича в СІЗО", - резюмувала Ольга Павловська.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА