19:02 02.09.2021

На початку вересня в Україні температура повітря підвищиться до +27°, а з середини місяця похолодає до +13° удень

2 хв читати
На початку вересня в Україні температура повітря підвищиться до +27°, а з середини місяця похолодає до +13° удень

На початку вересня температура повітря в Україні ще може підвищитися до 27 градусів тепла, а з середини місяця очікується її зниження до +13-15 градусів, прогнозує завідувач відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова.

"Зараз температура все одно підвищиться. Верхня межа може бути до + 26-27 градусів в окремі дні початку вересня. Потім, починаючи з середини місяця, ми очікуємо зниження температури. Воно, звісно, поки що не буде катастрофічним, але, тим не менш, це +13-15 градусів удень, а вночі буде температура близько п'яти градусів тепла", - розповіла Мартазінова на прес-конференції в четвер у Києві.

Водночас, за словами Мартазінової, "все одно теплий сезон" ще триватиме, і до кінця місяця денна температура переважно буде на рівні +15-17 градусів. За її словами, наприкінці місяця очікується незначне похолодання, і короткочасно денна температура опуститься до +10-13 градусів.

"На початку жовтня - числа до 10-го - температура повітря буде близько +15 градусів... Потім різко похолодає, і температура повітря вдень і вночі буде майже однакова - близько п'яти градусів (денна +5-7°, нічна +3-5°), тобто заморозки обов'язково будуть", - зазначила Мартазінова.

Вона наголосила, що її "непокоїть друга половина жовтня: якщо там виникнуть мінусові нічні, денні температури, то... вже з'явиться сніговий покрив". Мартазінова уточнила, що це буде сніг із дощем, у цьому випадку сніг не лежатиме.

За прогнозами завідувача відділу гідрометеорологічного інституту НАН, "друга частина жовтня буде дуже нестійкою - різкі похолодання і потепління", а наприкінці жовтня - на початку листопада прийде похолодання.

"Ми очікуємо, що температура повітря на початку листопада близько 0°, уночі близько мінус 5 градусів уже буде, але, тим не менш, це ще не зимові процеси", - наголосила Мартазінова.

За її словами, буде "нестійкість і в листопаді", коли температура дійде до дуже високих позначок +14-15 градусів, однак до кінця місяця зима все-таки прийде.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мінкультури розробило порядок визначення меж історичних ареалів у населених пунктах

Росіяни обстріляли Нікопольський район, пошкоджено інфраструктурний об'єкт - голова ОВА

Україна продовжує виступати за створення окремого міжнародного трибуналу, який мав би мандат на подолання імунітету лідерів країни-агресора - Мудра

Росіяни за 2023 рік використовували на виробництвах західні верстати та їхні запчастини на $355 млн - Єрмак

Затримано громадянина Польщі, який пропонував російським спецслужбам замах на президента України

З окупації вдалося повернути двох підлітків, позбавлених батьківського піклування, - Херсонська ОВА

Засідання Ради Україна-НАТО відбудеться 19 квітня у віртуальному форматі

Очільника "Російської громади Полтавщини" засуджено до 15 років в'язниці

У Дніпровському районі рятувальники ліквідували пожежі, спричинені ракетною атакою

У Києві на Подільському мостовому переході триває облаштування конструкцій тунелів метрополітену

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА