07:00 03.09.2021

3 вересня: Яке сьогодні свято

3 хв читати
3 вересня: Яке сьогодні свято

Сьогодні в Катарі святкують День незалежності, в Австралії День національного прапора, КНР відзначає День Перемоги над Японією, в Тунісі - День руху за незалежність, а в Молдові - День національної армії республіки.

Також, 3 вересня, День відкриття унікальності ДНК; День солідарності в боротьбі з тероризмом; День перерви на мистецтво; День "Візьміть свої манери на роботу"; У США - День продовольчого банку, День сирних грінок, День ледачих мам, День хмарочосів; День визволення Монако; День торговельного флоту в Канаді, Великій Британії; День цивільної авіації в Таджикистані; День праці на Маршаллових островах; День республіки Сан-Марино.

Православна церква відзначає день святого Тадея - одного з учнів Ісуса Христа. На Тадея наші предки прибирали льон. Спочатку його косили, а потім розкладали на луках, щоб з рослин випарувалася зайва волога. Згодом льон використовували для виробництва одягу.

Іменини: Олександр, Павло, Тадей, Марфа і Феогній.

У Берліні починається Фестиваль світла - масштабне дійство, коли історичні та архітектурні пам'ятки міста вночі служать об'єктами світлових інсталяцій. Він проходить щороку, починаючи з 2005, восени і триває 10 днів.

У Туреччині починає свою роботу Ізмірський міжнародний ярмарок, яка є найбільшою виставковою подією в діловому житті Туреччини, а місто Ізмір вважається бізнес-столицею країни, її брамою для зовнішньої торгівлі, яка відіграє важливу роль в економіці Туреччини.

Ярмарок веде свою історію з 1927 року. Спочатку його проводили за указом Мустафи Кемаля Ататюрка, як виставку ім. 9 вересня (День звільнення Ізміра), з метою розширення товарообміну між областями всередині країни, для відновлення порушеної багаторічною війною зовнішньої торгівлі і для залучення уваги іноземних покупців до турецьких товарів. З перших днів виставка мала неабиякий успіх, і вже в 1934 році вона набула статусу міжнародної і отримала назву "Ізмірський Міжнародний Ярмарок".

У перші вихідні вересня проходять Дні Вільнюса, найстрокатіше і різноманітне свято в Литві. У ньому беруть участь ансамблі старовинної та сучасної музики і танцю, проходять міжнародні виставки, акції, свято пива, театральні вистави, гастролі іноземних діячів культури, спортивні змагання і багато інших чудових подій.

Цього дня:

1838 - У Києві відкрили Інститут шляхетних дівчат.

1864 - У Стокгольмі потужний вибух знищив лабораторію Альфреда Нобеля. Загинув його молодший брат Еміль. Через три роки Альфред Нобель отримав патент на відкриття динаміту.

1912 - У Великій Британії почав роботу перший у світі консервний завод.

1914 - Добровольчий легіон Українських Січових Стрільців (УСС), створений у Львові у серпні, присягнув на вірність Австро-Угорській імперії.

1914 - Американка Мері Джекобс винайшла бюстгальтер.

1953 – Набула чинності Європейська Конвенція про захист прав людини і основних свобод.

1973 - У Києві відкрито пам'ятник Лесі Українці.

1993 - У Масандрі (Крим) президенти Росії і України Борис Єльцин і Леонід Кравчук підписали протокол про врегулювання конфлікту навколо Чорноморського флоту (Масандрівські угоди).

2004 - У результаті стрілянини (штурму) школи № 1 в Беслані (РФ) загинуло близько 350 заручників, мирних жителів і правоохоронців. Було вбито 31 терориста, один, Нурпаши Кулаєв, залишився в живих.

2005 - Збірна України з футболу вперше в своїй історії виборола право виступити на Кубку Світу.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА