07:28 03.09.2021

Зеленський обговорив із гендиректором "Apple" перепис населення і українізацію персонального помічника Siri

1 хв читати
Зеленський обговорив із гендиректором "Apple" перепис населення і українізацію персонального помічника Siri

Президент України Володимир Зеленський обговорив з гендиректором "Apple" Тімом Куком проект перепису населення та українізацію персонального помічника Siri, повідомила прес-служба глави української держави.

"Йшлося про проект перепису населення, який компанія Apple успішно втілила в США, і можливість співпраці при реалізації аналогічного завдання в Україні", - йдеться в повідомленні.

Сторони також обговорили можливість будівництва компанією "Apple" дата-центру для сервісів iCloud в Україні, за прикладом центру, зведеного в Данії. Також сторони обговорили локалізацію продуктів Apple і українізацію персонального помічника Siri.

Зеленський розповів Куку про досягнення України в ІТ-сфері та висловив зацікавленість у подальшому розширенні присутності Apple в Україні, зокрема завдяки командам онлайн-підтримки, модераторів Apple Music і AppStore, а також сервісу обслуговування пристроїв.

"Уже сьогодні Україна - потужний світовий ІТ-хаб. Наші фахівці успішно співпрацюють з компаніями зі списку Fortune 500, зокрема і з Applе", - сказав він.

Також глава держави представив гендиректору Apple проект "Дія.City".

Крім того, під час зустрічі сторони обговорили можливість співпраці в напрямку освіти в сфері програмування для школярів, студентів, ветеранів, працівників сфери охорони здоров'я, а також забезпечення комп'ютерною технікою шкіл і вчителів - на підтримку тих програм, які вже реалізуються в Україні.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА