10:04 03.09.2021

Наповнення інфополя Росії брехнею та маніпулятивною інформацією спрямоване на введення в оману власних громадян - Ткаченко

2 хв читати
Наповнення інфополя Росії брехнею та маніпулятивною інформацією спрямоване на введення в оману власних громадян - Ткаченко

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко вважає, що наповнення інформаційного поля Росії брехнею й маніпулятивною інформацією спрямоване на введення в оману власних громадян.

"Наповнення інформаційного поля Росії брехнею та маніпулятивною інформацією – цей контент лише для власного глядача, власного використання. Це просто спам, щоб звичайний росіянин ніколи не мав навіть шансу подумати, проаналізувати, знайти де правда, де напівправда, а де відверта брехня", - написав Ткаченко у Telegram-каналі.

У приклад міністр наводить інформацію, що Федеральна служба безпеки Росії (ФСБ) нібито розсекретила дані про розстріли мирних жителів "українськими карателями" під час Другої світової війни.

"Начебто група колишніх червоноармійців та цивільних жителів СРСР, що працювали на нацистів, здійснили вбивства людей в Орловській області. Але якщо читати далі агресивного заголовку, який вже звучить як вирок, можна побачити, що вбивали жителів Орловської області – свої ж росіяни. Принаймні 80% "загону карателів", включно з 3-ма командирами, – це жителі Калузької області, Сибіру, Іваново, околиці Брянська. Лише щодо двох сказано, що вони десь з України та ще двоє осіб без вказання походження. Цього було достатньо, щоб переважно російську групу колабораціоністів назвати "українськими карателями". Як там казав їхній лідер? "Кто обзывается, тот так и называется"?", - написав Ткаченко.

На думку міністра, це "інформаційне вкидання" пов'язане із знахідкою українських дослідників біля Одеси, які на 6-му кілометрі Овідіопольської дороги розпочали активно досліджуватися спецоб'єкт Народного комісаріату внутрішніх справ (НКВС) СРСР.

"На його території за різними оцінками внаслідок Великого терору в 1937-1939 роках були поховані від 5 до 20 тисяч замучених та розстріляних більшовиками мирних громадян. Це злочин, доказом якого є не просто архівні матеріали, а розстрільні ями, заповнені тілами невинних жертв. Українців. Одеситів. Це реальний масовий злочин, вчинений комуністичною тоталітарною системою, спадкоємцем якої є сучасна Росія. Вочевидь намір України дослідити місце масового поховання та розстрілів різко суперечить планам "величі" та "гарного Сталіна", - додав він.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА