11:04 03.09.2021

Влада Молдови, як і раніше, хоче виведення російських військ із Придністров'я й утилізації прострочених радянських боєприпасів

2 хв читати
Влада Молдови, як і раніше, хоче виведення російських військ із Придністров'я й утилізації прострочених радянських боєприпасів

Віце-прем'єр Молдови з реінтеграції Владислав Кульмінський висловився за пошук політичних рішень для виведення російських військ із Придністров'я й утилізації боєприпасів із простроченим терміном зберігання.

"Позиція Молдови з цього питання ніколи не змінювалася і була послідовною. Республіка Молдова має статус нейтральної держави, і цей нейтралітет має бути повністю забезпечений. Ця тема пов'язана і з двосторонніми, і з багатосторонніми відносинами, нам потрібно працювати за декількома напрямами. Для вирішення цієї проблеми треба шукати політичні рішення на багатосторонньому рівні. Процес може бути забезпечений лише політичним і мирним підходом", - сказав Кульмінський у четвер в ефірі телеканалу Publika TV.

Він зазначив, що позиція Кишинева про виведення російських військ із Придністров'я залишається незмінною. Що стосується утилізації боєприпасів на складах у селі Колбасна на лівому березі Дністра, Кульмінський заявив, що цей процес має відбуватися під міжнародним контролем.

За словами віце-прем'єра, ці питання обговорювали під час візиту до Кишинева заступника керівника адміністрації президента РФ Дмитра Козака, який підтвердив готовність Москви брати участь у цьому процесі. "Не можна сказати, що ту чи іншу тему обговорювали детально, тому що його візит був нетривалим. У принципі нічого нового не було сказано: була озвучена підготовка до роботи над цією темою. У Колбасні зберігається майже 20 тисяч тонн боєприпасів, з яких 10 тисяч тонн прострочені. Вони небезпечні для всіх. Це питання не геополітики, а фізичної безпеки", - заявив Кульмінський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА