17:39 03.09.2021

ЄС буде готовий надавати фінансову допомогу Афганістану за умови виконання низки умов - Боррель

1 хв читати
ЄС буде готовий надавати фінансову допомогу Афганістану за умови виконання низки умов - Боррель

Європейський Союз прогнозує суттєві труднощі фінансового характеру в Афганістані і буде готовий допомагати вирішити їх, лише якщо нова афганська влада виконуватиме низку вимог, пов'язаних, зокрема, із захистом прав людини та з боротьбою проти тероризму, заявив у п'ятницю глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

"Так, у них будуть проблеми: нестача ліквідності, фінансові труднощі", - сказав він на прес-конференції за підсумками переговорів глав МЗС ЄС у Словенії.

"Там буде нестача ліквідності для виплат зарплат (держслужбовцям), для виплат взагалі всього", - додав Боррель.

Він нагадав, що ЄС без жодних умов надаватиме гуманітарну допомогу Афганістану. Що ж стосується фінансової допомоги, то, за словами Борреля, "йдеться про допомогу в разі виконання умов".

Раніше глави МЗС ЄС визначили, що очікують від Афганістану дотримання прав людини, сприяння в розподілі гуманітарної допомоги серед афганців, боротьби проти терористичних угруповань.

Боррель, відповідаючи на запитання журналіста, заявив, що Брюссель відтепер не виділятиме гроші на зарплати афганським держслужбовцям. Спочатку він поцікавився у журналіста, чому Євросоюз взагалі має платити ці гроші. Журналіст нагадав, що саме так система працювала з колишньою афганською владою. "Це була зовсім інша ситуація", - пояснив глава дипломатії ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА