19:39 03.09.2021

Пакистан співпрацюватиме з урядом Афганістану, якщо він матиме підтримку населення

1 хв читати
Пакистан співпрацюватиме з урядом Афганістану, якщо він матиме підтримку населення

Міністр закордонних справ Пакистану Шах Махмуд Куреші заявив, що країна співпрацюватиме з новою владою Афганістану, якщо їх підтримуватиме афганський народ, повідомляє у п'ятницю "Аль-Джазіра".

"Пакистан вважає, що афганці самі мають вирішувати своє майбутнє. Ми співпрацюватимемо з урядом, у якого буде підтримка народу", - заявив Куреші під час зустрічі з главою МЗС Великої Британії Домініком Раабом в Ісламабаді.

"Ми сфокусовані на афганському народові. Ми хочемо допомогти афганцям, тому що ми відчуваємо, як вони постраждали. Вони страждали десятиліттями", - додав міністр.

Раніше у п'ятницю рух "Талібан" ухвалив рішення перенести термін оголошення складу нового уряду Афганістану з п'ятниці на суботу, 4 вересня.

За даними низки джерел, вірогідним главою нового уряду буде один із лідерів руху "Талібан" мулла Абдул Гані Барадар. Як повідомляв телеканал Tolo News, верховним керівником Афганістану, ймовірно, стане лідер "Талібану" Хайбатулла Ахундзада. Під його керівництвом Афганістаном управлятиме президент чи прем'єр-міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА