11:40 04.09.2021

Глава МВС: за попередньою версією, коротке замикання в органі стало причиною пожежі в костелі Св. Миколая в Києві

2 хв читати
Глава МВС: за попередньою версією, коротке замикання в органі стало причиною пожежі в костелі Св. Миколая в Києві

За попередніми висновками, загоряння в органі стало причиною пожежі в костелі Святого Миколая в Києві, повідомив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

"Попередній висновок, що причиною загоряння було коротке замикання в органі, тому що загоряння було під час репетиції, яка проводилася після 21.00", - сказав він журналістам у суботу біля костелу. Трансляцію вів телеканал "Україна24".

Глава МВС повідомив, що відкрито кримінальне провадження за порушення правил пожежної безпеки. Взято зразки для експертизи.

У свою чергу міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко сказав, що "орган знищений і це – окрема трагедія".

У телеграм-каналі Ткаченко написав, що в Міністерстві почнуть "детальну оцінку пошкоджень костелу, щоб скласти перелік термінових протиаварійних і реставраційних робіт".

Пізніше Монастирський у Facebook зазначив, що співробітники закладу культури викликали рятувальників не одразу, намагаючись загасити загоряння самостійно.

"Разом з Олександр Ткаченком оглянули будівлю костелу Святого Миколая та заслухали доповідь поліції та рятувальників про причини та наслідки пожежі. Вона почалася під час репетиції на всесвітньо відомому органі: з нього пішов дим, а потім його охопило полум'я. На жаль, співробітники закладу культури не викликали рятувальників одразу після виникнення пожежі, намагаючись загасити її самостійно. В результаті було втрачено дорогоцінні хвилини", - написав Монастирський у Facebook.

Водночас, за словами глави МВС, рятувальники відреагували миттєво і були на місці події вже через 6 хвилин після виклику.

"Звісно, попереду велика робота з відновлення однієї з архітектурних перлин столиці. Доведеться будувати новий орган. Проте головне, що завдяки швидким і професійним діям рятувальників ніхто не загинув, а конструкція будівлі, за попередніми висновками спеціалістів, не зазнала ушкодження", - зазначив глава МВС.

Він додав, що поліція розглядає наразі всі можливі версії загоряння. Після вивчення записів з внутрішніх і зовнішніх камер відеоспостереження, допиту свідків та експертизи буде зрозуміло, що саме сталося.

"Але основною версією наразі є загоряння електропроводів всередині дерев'яного корпусу органу, яким було більше 40 років", - написав Монастирський.

Як повідомлялося, пожежа в костелі виникла в суботу ввечері. За інформацією ДСНС, о 22.40 її було локалізовано, о 23.26 – ліквідовано. Жертв і постраждалих немає. До гасіння пожежі залучалися 80 осіб та 16 одиниць техніки ДСНС.

Вогонь пошкодив орган, внутрішнє оздоблення костелу. Впала люстра.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА