19:31 04.09.2021

У ФРН від COVID-19 поки вакциновано недостатньо населення, щоб уникнути в майбутньому перевантаження лікарень

2 хв читати
У ФРН від COVID-19 поки вакциновано недостатньо населення, щоб уникнути в майбутньому перевантаження лікарень

Охоплення населення ФРН вакцинацією від COVID-19 поки що недостатнє, щоб до кінця року уникнути напливу пацієнтів з коронавірусом у лікарні країни, заявив глава МОЗ Німеччини Єнс Шпан.

"Кількість вакцинованих людей все ще занадто мала, щоб запобігти перевантаженню системи охорони здоров'я", - цитує його агентство Associated Press.

Він уточнив, що наразі 90% пацієнтів з COVID-19, що перебувають у палатах інтенсивної терапії, є невакцинованими.

Також міністр написав у Twitter, що на цей час 65,7% населення ФРН - 54,65 млн осіб - отримали хоча б одну дозу вакцини, а курс вакцинації завершили 61,2% жителів - 50,9 млн осіб. Однак, за словами Шпана, для безпечних осені і зими необхідно прищепити ще як мінімум 5 млн людей.

Зі свого боку глава Німецького товариства інтенсивної терапії та невідкладної медицини (DGIIN) Крістіан Карагіаннідіс попередив, що, якщо в Німеччині не вдасться посилити темпи вакцинації до жовтня, восени можна буде спостерігати серйозне збільшення кількості пацієнтів з COVID-19 у палатах інтенсивної терапії.

Берлінський вірусолог Крістіан Дростен висловив думку, що жителі ФРН недостатньо приділяють увагу вакцинації, оскільки початкові етапи пандемії в країні не були настільки руйнівні, як в інших європейських країнах.

"У них (в цих країнах - ІФ) у суспільства взагалі був страхітливий досвід. Багато смертей, справжній локдаун, коли тільки одному було дозволено вийти з дому для покупок, а вулиці патрулювали військові", - зазначив він.

За даними статистичного сайту Worldometers, всього у ФРН за час пандемії виявили понад 3,99 млн випадків зараження коронавірусом, понад 92,8 тис. хворих на COVID-19 померли. Більш ніж 3,76 млн осіб одужали.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА