11:36 05.09.2021

Вертоліт-дрон здійснив черговий успішний політ на Марсі

1 хв читати
Вертоліт-дрон здійснив черговий успішний політ на Марсі

Вертоліт-дрон Ingenuity ("Винахідливість"), який прибув на Марс разом із марсоходом Perseverance ("Наполегливість"), здійснив 13-й успішний автономний політ на Червоній планеті, повідомила Лабораторія реактивного руху NASA.

"Ingenuity здійснив свій 13-й успішний політ на Марсі. Він літав зі швидкістю 3,3 метра на секунду, роблячи знімки південно-східної частини регіону Південна Сейта. Повітряне обстеження продовжує допомагати плануванню (маршруту марсохода)", – йдеться в повідомленні.

Політ розпочався в суботу о 17:08 за часом західного узбережжя США (у неділю о 03:08 за київським часом).

У районі Південна Сейта в кратері Езеро в середині серпня проходив і попередній дослідницький політ марсіанського вертольота. Метою було отримання фотографій місцевості, що становить інтерес з геологічної точки зору.

Цього разі вертоліт-дрон здійснив політ на нижчій висоті – 8 метрів, якщо порівнювати з 10 метрами під час 12-ї місії. Знімки робилися в іншому напрямку, ніж раніше, для планування маршруту марсохода.

Дальність польоту становила 210 метрів порівняно з 450 метрами під час 12-го польоту. Швидкість також була знижена з 4,3 до 3,3 м/c порівняно з попередньою місією. Тривалість становила 161 секунду. Було зроблено 10 фотографій місцевості, передані марсоходу, а потім ретрансльовані на Землю.

Повний текст матеріалу доступний у стрічці новин за підпискою

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА