08:22 06.09.2021

У Нідерландах поновлюється суд у справі про збитий МН17 - до суду звернуться рідні загиблих

3 хв читати
У Нідерландах поновлюється суд у справі про збитий МН17 - до суду звернуться рідні загиблих

У Нідерландах поновлюється судовий процес у справі про збитий рейсі МН17 - слово буде надано рідним і близьким загиблих, які мають намір розповісти суду про своє горе і наслідки катастрофи.

У Нідерландах цей процес уже назвали "історичним і безпрецедентним" - уперше в історії судочинства країни до суду звернуться понад 90 родичів загиблих. Це буде найемоційніший момент у слуханнях.

Вони говоритимуть у суді протягом трьох тижнів із невеликими перервами. Очікується, що до суду звернуться не лише представники Нідерландів, а й Австралії, Малайзії, Нової Зеландії, Канади, Німеччини, Великої Британії та Індонезії. Для тих, хто має намір фізично бути присутнім у судовому комплексі, у Схіпголі обладнано спеціальну кімнату, ті, хто не зможе з різних причин прибути на слухання, виступить за допомогою відеозв'язку або надасть відеозапис. З огляду на те, що більшість мовців говоритиме нідерландською мовою, суд забезпечить переклад з німецької та англійської.

Раніше адвокат рідних загиблих Пітер Лангстрат (Peter Langstraat) припустив, що якщо кожен з охочих родичів говоритиме 15-20 хвилин, плюс знадобитися час, щоб зайняти місце в залі, і ще додатковий час на можливі емоційні моменти, то для кожного необхідно зарезервувати 25-30 хвилин. "Це (виступ родичів - ІФ) буде важко не лише для тих, хто виступатиме, а й для присутніх. Беручи все до уваги, виходить, що за день зможе виступити десять осіб", - підрахував адвокат.

Як повідомлялося, 9 березня 2020 року в Нідерландах у судовому комплексі Схіпгола поблизу Амстердама розпочався судовий процес над чотирма обвинуваченими в трагедії рейсу МН17 "Малайзійських авіаліній". На лаві підсудних мали бути три громадянина Росії та один українець - Ігор Гіркін (Стрєлков), Сергій Дубінський, Олег Пулатов та Леонід Харченко. Лише один із них - Пулатов, представлений адвокатами з нідерландської фірми, яким допомагає російський адвокат Кутіна. Суд відбувався за відсутності обвинувачених.

Літак Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий у небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. Усі 298 людей, що перебували на борту, загинули. Дві треті пасажирів - піддані Нідерландів. Причини катастрофи розслідує Міжнародна слідча група (ССГ), до якої увійшли представники правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії та Малайзії.

У вересні 2016 року група оприлюднила висновки, згідно з якими лайнер був збитий ракетою, запущеною із ЗРК "Бук", а два роки тому оголосила про приналежність "Бука" до російської 53 зенітно-ракетної бригади, що дислокується в Курську.

19 травня 2019 року було названо чотирьох підозрюваних у причетності до загибелі авіалайнера: Гіркін (Стрєлков), Дубінський, Пулатов та Харченко, яких було оголошено в міжнародний розшук. Їх обвинувачують у вбивстві 298 пасажирів літака і його аварії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА