12:06 06.09.2021

Зрушення у справі щодо замовників убивства Шеремета будуть після рішення суду стосовно виконавців - глава МВС

3 хв читати
Зрушення у справі щодо замовників убивства Шеремета будуть після рішення суду стосовно виконавців - глава МВС

Про поступ у розслідуванні справи щодо замовників убивства журналіста Павла Шеремета можна буде говорити після рішення суду стосовно виконавців, зазначає міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

В ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" міністр розповів, що особисто не ознайомлювався з матеріалами справи.

"У міністра є багато інформації, але дивитися матеріали кримінального провадження він не має права", - пояснив він.

Глава МВС повідомив: "Щодо замовників поліція вивчає всі оголошені версії. Наразі все це вивчається, відбуваються додаткові слідчі дії, але я хотів би говорити про них тільки після того, як буде рішення суду стосовно виконавців".

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи означає це, що якісь зрушення в справі щодо замовників будуть лише після рішення суду стосовно виконавців, Монастирський сказав: "Так, правильно".

Як повідомлялося, 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

Про підозру у вбивстві Шеремета повідомлено трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому медику Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку. Досудове слідство стосовно підозрюваних було завершено 22 травня 2020 року.

25 серпня 2020 року Шевченківський райсуд Києва ухвалив рішення, згідно з яким розгляд по суті справи з обвинувачення Антоненка, Дугарь і Кузьменко в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета здійснюватиме суд присяжних.

Кузьменко перебуває під цілодобовим домашнім арештом, на Дугарь покладено особисті зобов'язання, а Антоненка понад рік тримали під вартою.

Апеляційний суд неодноразово залишав у силі запобіжний захід для Антоненка у вигляді тримання під вартою. 30 квітня 2021 року Шевченківський районний суд Києва змінив запобіжний захід Антоненку з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. Жоден з обвинувачених своєї провини в причетності до вбивства Шеремета не визнає.

Суд присяжних наразі є на стадії дослідження письмових доказів у справі.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила в інтерв'ю агентству, що свідчення колишнього співробітника білоруського спецпідрозділу Ігоря Макара буде враховано в рамках розслідування кримінальної справи про замовників убивства журналіста Павла Шеремета, з появою "білоруського сліду" до розслідування буде ґрунтовний підхід.

"Слідство враховуватиме все у своєму розслідуванні, безумовно, і ці свідчення також. Враховуючи те, що до справи надто багато запитань, а з появою так званого білоруського сліду - це вже міжнародна політика, ми підходитимемо до розслідування дуже ґрунтовно. Слідство вивчає все", - сказала Венедіктова.

Генпрокурор наголосила: "Справа резонансна і з точки зору громадянської позиції, і з точки зору правоохоронних органів, тому що, як ви знаєте, була справа і щодо фальсифікації матеріалів слідством. Але це була оціночна історія, яку подавала сторона захисту".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА