16:29 06.09.2021

Російські найманці на Донбасі запустили БПЛА, який скинув два вибухових пристрої на околицю Зайцевого

2 хв читати
Російські найманці на Донбасі запустили БПЛА, який скинув два вибухових пристрої на околицю Зайцевого

Російські найманці на Донбасі у понеділок, 6 вересня, запустили безпілотник, який скинув два вибухових пристрої на околицю селища Зайцевого (Донецька обл.), повідомляє штаб Операції об'єднаних сил із посиланням на Українську сторону Спільного центру з контролю та координації припинення вогню.

"6 вересня, приблизно о 04:20, Збройні сили РФ застосували БПЛА і скинули на північну околицю житлового району населеного пункту Зайцеве Донецької області два саморобних вибухових пристрої, один із яких не спрацював. Вибухові пристрої були виготовлені за допомогою 3D-принтера, у кожному містилося до 500 грамів пластичної вибухової речовини", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому у Facebook.

У ньому наголошується, що як вражаючі елементи були використані спеціально виготовлені "касети" зі сталевими кулями діаметром до 6 мм.

"Лише за останній тиждень Збройні сили РФ п'ять разів застосовували БПЛА, при цьому грубо нехтуючи повідомленням у рамках координаційного механізму від УССЦКК. Наслідками застосування БПЛА стали обстріли позицій Збройних сил України із забороненого Мінськими угодами озброєння", - наголошують у штабі ООС.

Уточнюється, що всі зазначені порушення зафіксовані й задокументовані українською стороною СЦКК, відповідні ноти направлені до СММ ОБСЄ та органів попереднього розслідування України і стануть черговими свідченнями злочинів російських найманців на українській землі.

"Вкотре наголошуємо, що підрозділи Збройних сил України перебувають на позиціях і неухильно дотримуються зобов'язань із всеосяжного режиму припинення вогню, які були досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи", - резюмують у штабі ООС.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА