07:15 07.09.2021

Глава МЗС КНР наступного тижня може відвідати Сеул

1 хв читати
Глава МЗС КНР наступного тижня може відвідати Сеул

Міністр закордонних справ Китаю Ван І планує відвідати Південну Корею на початку наступного тижня, повідомляє "Ренхап" з посиланням на дипломатичні джерела.

Під час візиту Ван І проведе переговори з міністром закордонних справ Південної Кореї Чон Ий Еном і зустрінеться з іншими офіційними особами країни, сказали агентству обізнані джерела.

За їхніми даними, він також може нанести візит ввічливості президенту Мун Чже Ину.

Як зазначає агентство, в ході візиту Ван І обидві сторони можуть обговорити можливі шляхи створення нового імпульсу для діалогу з Північною Кореєю за допомогою зимових Олімпійських ігор, які відбудуться в Пекіні в лютому наступного року.

Очікується, що під час перебування в Сеулі глава МЗС Китаю також позначить позицію Пекіна щодо ключових регіональних питань, включно з Тайванем і Сіньцзяном.

Імовірно, що в порядку денному будуть і зусилля щодо активізації міжособистісних обмінів, оскільки у 2022 році відзначатимуть 30-ту річницю встановлення дипломатичних відносин між двома країнами.

За словами офіційного представника адміністрації президента Республіки Корея, може йтись і про можливий візит до Сеула голови КНР Сі Цзіньпіна.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА