07:39 07.09.2021

Блінкен дасть свідчення щодо Афганістану перед Сенатом США наступного тижня

2 хв читати
Блінкен дасть свідчення щодо Афганістану перед Сенатом США наступного тижня

Держсекретар США Ентоні Блінкен постане перед комітетом Сенату з міжнародних відносин, щоб дати свідчення про виведення американських військових з Афганістану, повідомляє The Hill.

Згідно з даними газети, засідання за участю держсекретаря США відбудеться 14 вересня.

Зазначається, що слухання в комітеті Сенату з міжнародних відносин будуть присвячені "розгляду питання про виведення військ США з Афганістану".

Наразі в програмі йдеться лише про виступ Блінкена.

"Комітет Сенату з міжнародних відносин продовжить виконувати свою наглядову роль, провівши слухання стосовно політики США щодо Афганістану, включно з невдалими переговорами адміністрації (президента США Дональда - ІФ) Трампа з "Талібаном" і невдалим виконанням адміністрацією (президента США Джо - ІФ) Байдена виведення військ США", - заявляв раніше демократ Роберт Менендес, який очолює сенатський комітет з міжнародних відносин.

"Комітет буде домагатися повного обліку цих недоліків, а також оцінки того, чому афганські національні сили оборони і безпеки здалися так швидко", - зазначив він.

Спочатку рішення вивести війська з Афганістану ухвалив попередник Джо Байдена на посаді президента США Дональд Трамп. Байден же, прийшовши в Білий дім, залишив це рішення в силі.

Байден 31 серпня офіційно оголосив про завершення 20-річної війни Сполучених Штатів та їхніх союзників з НАТО в Афганістані, яку вони вели під приводом боротьби з тероризмом. Останній військово-транспортний літак ВПС США покинув кабульський аеропорт пізно ввечері 30 серпня, евакуював американських військових, які здійснювали його охорону, і дипломатів, які працювали на території повітряної гавані, яка залишалася їх останнім оплотом у столиці Афганістану.

Бойовики руху "Талібан" у липні-серпні захопили одну за одною майже всі провінції Афганістану, 15 серпня увійшовши в Кабул. Президент Афганістану Мухаммад Ашраф Гані і багато членів його уряду втекли з країни.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА